Odpovedal: Dagmar pre Alenu
Re: PROFIZYM - otázka pre originál farmaceuta
(číslo príspevku 248.322, zo dňa 05.10.2015. videné 440x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 248322:
Alena, vo Wobenzyme, pokial si dobre pamätam,sa serrapeptaza nenachadza. Napadne je, ze je atopicky ekzemat-ik a boli dlhodobe problemy so zapchou. Tam bude este iny systemicky problem, ktory skutocne moze suvisiet aj s neznasanlivostou istej latky v strave alebo viacerych. Dalej pri tychto ochoreniach ide ruka v ruke casto hoci aj latentny, ale dlhodoby nedostatok viacerych vitalnych latok (mineraly, vitaminy, stop. prvky a mnohe dalsie). Neviem, ako presne v detaile sa stravuje tvoj syn - skus napisat viac. Inak pri vsetkych problemoch s pokozkou byva väcsinou vzdy problem s nedostatkom biotinu a kyseliny listovej, pri nachylnostiach na infekcie casto nedostatok vit. D3 (krvny test), ktory je v nasich koncinach a zvlast v jesennych a zimnych mesiacoch viac nez rozsireny a podcenovany. Ohladne selenu a vit. C - ano, ale ten sa da dodat aj separatne za nizsiu cenu...navyse davky vit. C, ktore su odporucane su ovela nizsie ako tie, ktore potrebuju ludia s castymi infekciami, ale u trojrocneho dietata treba pocitat podla vahy ovela striktnejsie, selen - velmi dolezity a casty nedostatok, ale pozor na moznost predavkovania - ovplyvnuje velmi vela metabolickych procesov vratane funkcie stitnej zlazy a je to silny antioxidant a silny detoxikant, ak to tak mam nazvat.
Skusala si u tvojho syna NAC? Myslim na odhlienenie dlhodobo + odmaskovanie (podobne ako u serrapeptazy, ale NAC je znamejsim preparatom) bakterii tvoriacich biofilmy + bakterii typu chlamydie, mykoplazmy, ktore mimoriadne rady prechadzaju do chronickych foriem, L-foriem a je tazke uplne ich odstranit.
Podpora viralnej imunity ide AJ cez dokladne dlhodobe dodavanie vitalnych latok do tela a uprimne - mna osobne velmi zaujima, CO neznasa, ked je atopicky ekzematicky pacient - tam je nieco, na co sa este neprislo a moze to byt kluc k celejj problematike.
U pacientov s ekzemami je vzdy v hre traviaci trakt (okrem ineho).
Skusala si TCM -medicinu (myslim navstevu u vystudovaneho lekara, ktory sa zaobera AJ TCM- medicinou, pretoze tito mavaju na pacienta velmi komplexny pohlad a mozno by malemu dokazal pomoct viac). Ale vzdy vol vystudovaneho lekara, ktory vystudoval ako zapadnu, tak i vych. medicinu - rsp. specializaciu PO atestaciach a nie ludi, ktori absolvovali par kurzov...
Ohladne tej ziadosti - skusala si zatlacit na imunologa/alergologa, predsa len...mozno by sa dalo podat odvolanie, byt tebou, sla by som aj do pravnickej pomoci - pretoze Vam ide o existenciu.
Ono je to system, kde treba casto zatlacit, vydrzat a nedat sa odstrasit alebo znechutit zamietnutim.
Neviem, ci je moznost poziadat zdrav. poistovnu o preplatenie napr. osetrovania, rsp. v niektorych statoch je moznost ziskat pocas istej doby, ktoru ale musi atestovat lekar preplatenie casu, ktory stravis opatrovanim dietata do 12 rokov.
Ak je atest od lekara kvalitny a je dana indikacia, tak to zvykne prejst. Neviem vsak, ktora institucia je na SVK za toto zodpovedna.
V DE su to zdrav. poistovne, ale ide to cez MDK (to je instancia, kde sa ziadost medicinsky preveruje a odsuhlasuje alebo zamieta, v MDK su lekari).
Skus este ten NAC - dlhodobo. Serrapeptaza je inak fajn enzym, ucinny pri viacerych ochoreniach, velkost ohladne prehltania, su firmy, ktore vyrabaju mensie kapsule, neviem aka velka je tato od tejto firmy, skus napisat.