Odpovedal: alena
Re: PROFIZYM - otázka pre originál farmaceuta
(číslo príspevku 248.324, zo dňa 06.10.2015. videné 365x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 248324:
Ahoj, no ďakujem!!!!
Zápcha bola dlhodobá, nefungovala úprava stravy ale absolútne žiadna. Trvalo to dva roky, čo mal krv v stolici. Po opakovaných návštevách všetkých možných lekárov som zhodnotila, že teda nebudem ho ďalej týrať, všetky výsledky negatívne. Napokon s odstupom času môže aj skonštatovať, že v prípade zápchy to bolo čisto mechanické, kvôli veľkej stolici, ktorá mu v kuse poškodzovala cievky v konečníku zatláčal... niekedy aj 5-6 dní, bola to katastrofa. To boli prebdené noci... ale je to za nami, prežili sme. Našli sme spôsob, hlavne už pochopil, že sám tomu musí poriadne pomôcť a bude mať pokoj.
Ďalšou vecou je ekzém ako taký, ten úplne stagnuje, posledný príznak sú červené líca. Nemá ani mapy, ani fľaky, a už asi dva roky nemal popraskanú kožu, čiže to tiež úplne v pohode zvládame. Silno alergénnym potravinám sa v jeho strave vyvarujem, inak sa stravuje úplne normálne ako bežný človek. Musím povedať, že sme rodina viacej zameraná na zeleninu, čiže zelenina surová upravovaná, kuracie mäso, a áno aj biela múka ale zase s mierou. Ku tomu ovocie, orechy on vynecháva, inak musím povedať, že on má veľmi rád akékoľvek (celé, mixované, slané sladké) zeleninové polievky, to je akoby základ jeho jedla. Keď je v škôlke doma už pečivo napríklad nedostane, lebo tam ho zväčša dostane aj na desiatu aj na olovrant. Celý minulý rok som riešila kde aké prípravky doplnkové na imunitu selén, zinok, cečko, bekomplex a kde čo... a nič som nevyriešila. Obávam sa, že ak mala lekárka pravdu a naozaj má už zväčšené aj krčné mandle, sú poškodené, tak tie choroby sa budú opakovať, lebo skrátka už to tam je, že nepracujú ako majú...
Neviem ani ako Ti opísať jeho stav, lebo v podstate sa to ani poriadne nedá, je on dosť taký zamotaný prípad. Okrem tohto všetkého mal keď bol úplne malý veľmi zvláštne prejavy, až som si myslela, že je autista alebo minimálne asberger... ale našťastie nepotvrdilo sa. Všetko súviselo s oneskoreným príchodom reči. Už jedno dieťa mám, takéto veci sme vôbec neriešili a tu sa akosi všetko jedno s druhým prelína. Ver, že sedím často nad článkami a skúmam súvislosti, skladám jedno s druhým, aby som vedela pochopiť... a na nič neprichádzam. Zrejme fakt z toho všetkého nejako vyrastie, tá imunita sa trochu urobí. Lebo do dva a pol roka prekonal zopár malých infektov, ani sme poriadne nevedeli ako, vykašlal sa ráno a bol pokoj. Žiadne antibiotiká, stačili doma urobené sirupy. Čo sa týka serapeptázy mali sme doma nejaké balenie vo forme prášku, ale to neužíval malý. To sme neskúšali, ani nás to nenapadlo.
NAC neužíval, to som doteraz ešte ani nepočula. Nikdy som nato nenarazila, nikto ešte o tom nepovedal mne ani zmienku. Čo si o ňom čítam, stojí za vyskúšanie. Máš nejaké konkrétne skúsenosti s týmto prípravkom? I keď zase ani v jednom prípade, ani pri zápaloch pľúc sa mu nepotvrdili chlamýdie ani mykoplazmy... vždy to sú tie typické škôlkarske bacile, ale priebeh je zdĺhavý a ťažký, ale ani tie kúry v podobe Bronchovaxomu nezabrali. Minulý rok to bol opakovane pol roka pneumokok v nose, potom šla tá mandla von. Teraz to boli v hrdle moraxely a hemofily... a deti v škôlke sú choré a veselo ju navštevujú, čiže tam si nepomôžeme, taká je realita každej štátnej škôlky, a to som kvôli tomu zmenila škôlku, dcéra chodila inde.
TCM som neskúšala, akosi neviem si celkom predstaviť, že naozaj by som dokázala niekoho dôveryhodného násjť. Skôr tu na okolí má veľmi dobré referencie biorezonancia, ale fakt dobré referencie. Osobne poznám minimálne 20 ľudí, čo chodia ku konkrétnemu človeku, ktorý minimálne diagnostikoval problém, potom nasadil liečbu aj vypracoval jedálniček... Som ešte nachýlená navštíviť toto zariadenie. Je to v štádiu rozhodovania. Ak vieš o nej niečo viac, daj info.
Čo sa týka škôlky, príspevku a opatrovateľky, rada by som si zrejme vybojovala cestu škôlky, pretože ako som písala s jeho rečou, veľmi mi návšteva škôlky čo sa týka osobného vývoja pomáha. Skutočne robí v škôlke veľké pokroky, ktoré mu ja a otec doma nezabezpečíme, nech robíme čokoľvek, nech chodíme kamkoľvek, jednoducho potrebuje, skutočne možno tým čím si prešiel so zápchou a celkovo poslednú jeseň tie ochorenia, lieky, teploty, izolácie... neviem, čiže prioritou pre nás je nabudiť nejako tú imunitu, aby vydržal v tom zariadení aspoň 4 týždne v kuse, nie týždeň. Teraz od pondelku chodí, musím sa už rozhodnúť čo teda aké lieky a prípravky mu nasadím. TO je asi tak všetko, ďakujem Ti za ten príspevok. Idem popozerať recenzie a diskusie k NAC, enzýmy teda zatiaľ nekúpim v podobe profizymu, lebo ku nemu som bola viac naklonená. Momentálne užíva iba zinavit, jednu denne.
Čo sa týka toho tráviaceho traktu, fakt neviem si poradiť, aj ja mám pomalší metabolizmus, nech robím čokoľvek, zapíjam tu melón kávou a kde čo, pozerajú vždy na mňa kolegovia, že oni by už po tých mojich kombináciách sto krát bežalli... nič sa mu nenašlo okrem vaječného bielka, ale postupnými odbermi protilátky klesali. Uvidíme v novembri aká bude hladina. Nenašli sa žiadne potraviny a to mu teda pobrali odberov chudákovi dosť. Klinicky nebadám žiadne vybočenia z normálu, nech zje čokoľvek, momentálne má stolicu pravidelne jeden krát za dva dni, čo my doma vnímame veľmi pozitívne. Už neviem čo viac dodať. Ďakujem ešte raz Dagmar. Pekný deň.