Odpovedal: Dagmar
Re: PROFIZYM - otázka pre originál farmaceuta
(číslo príspevku 248.327, zo dňa 06.10.2015. videné 270x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 248327:
To reziduum v moc. mechuri, poruchy s recou a ked bol mensi podozrenie na autizmus - bola si s nim u neurologa a neuro-urologa? Pre istotu - ono su problemy s moc. mechurom a aj s vyprazdnovanim criev neurologickeho povodu a tam treba checknut aj miechu (okrem ineho), plus funkciu danych organov, na to su uplne ine testy...
Dalej - uprimne? Ja viem, ze nie som ani lekar, ani farmaceut, ani diplomovany vyzivovy poradca, ale - byt tebou, vyskusam u neho test - uplne vylucit muku (bielu bez vynimky komplet PREC) a vsetko, kde je gluten. Pecivo, ak ho dostava aj v skolke - ma toho privela na jeho vek a den, sorry.
Ja mam na toto uplne iny nazor a v okoli velmi vela skusenosti aj u dospelych (sice v inych konstelaciach, zvlast ak ide o problem zhodit brusnu pneumatiku, ci problem a la robim vsetko mozne a nejde to dolu, dalej problem s vyprazdnovanim, neurologicke problemy atd.).

Celkovo obilniny su velmi komplexna tema, su medzi nimi take, ktore su oK, ale celkovo ich podiel v strave je prospesne znizit a nahradit pohankou,dalej super je JACMEN - hlavne kase, v podstate starymi znamymi, ale uz pomaly zabudnutymi, ktore kedysi ludia prevazne prijimali (kase, placky, doma peceny chlieb).
Neobsahuju gluten a su velmi vyzivne. Myslim, ze maly bude mat nedostatok biotinu a aj kys. listovej uz len pre tie caste antibiozy a pri prijimani peciva je to casty jav.
Skus to vyskusat dosledne aspon par tyzdnov.
Prirodzene inklinuje k zelenine, polievkam - vyborne, treba pridat vsetko, co rastie v koncinach SVK, do polievok pridat vsetko mozne z koreninovej zeleniny, dalej aj trocha cesnaku, cibule, zeler, proste variacie, vyborne su strukoviny, maju vela bielkovin, vela vitalnych latok, z ovocia su vyborne kyslejsie jablka a patria medzi najpriaznivejsie posobiace ovocie na creva a vylucovanie stolice. Inak - v USA je uz davno zname, ze nadmerne dlhodobe prijimanie obilnin v strave (plus nezdravych foriem cukru) sposobuje velmi vela ochoreni vratane funkcnych problemov organov - to je taky zaciatok, kde sa to moze odrazit, vratane neurolog. prejavov.
Tvoj syn je iny ako tvoje prve dieta, to je uplne iny clovek - s inym telom, imunitou, je mozno ovela citlivejsi-nachylnejsi AJ na stravu a vseobecne na vsetko.
KOlko by vas stala privatna skolka,ak je moznost? Mozno by to bola alternativa, aby jeden z vas neprisiel o pracu.