Odpovedal: alena
Re: PROFIZYM - otázka pre originál farmaceuta
(číslo príspevku 248.320, zo dňa 05.10.2015. videné 277x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 248320:
Ďakujem vám.
Dagmar áno bral, bral aj Bronchovaxom. Skrátka už všeličo. Keď mu vybrali nosnú mandlu v januári, tak bol 4 mesiace doma aby sa dal dokopy. Potom zvládol máj jún v škôlke relatívne dobre, jedna angína aj tá až v júli, možno aj z kúpaliska... to sa už nedá povedať, že odkiaľ.
Ale 4 mesiace som platila opatrovateľku. Teraz vzhľadom na september, 2.nastúpil a 6. bol prvýkrát chorý. Táto druhá choroba už bola s masívnym nálezom baktérií, bral amoksiklav, doma bol celé dva týždne, dnes šiel do škôlky. Na alergo ide v novembri, ale tam už nič nové nepovedia. Určite si na neho spomenieš, dosť dlho som tu riešila aj zápchu u neho, je on atopický ekzematik, okrem toho sa mu vyskytla žihľavka, nemá potvrdenú žiadnu alergiu okrem vaječného bielka... skrátka nič. Naposledy boli aj imunitné testy v pohode. Pri tejto chorobe sa pediater vyjadril, že on je presne ten tip mandliar. Mal obrovské krčné mandle aj všetky uzliny. Zrejme sa to bude opakovať, ja v tom enzýme už vidím poslednú možnosť. Serapeptáza sa dá pekne objednať aj za relatívne málo peňazí. Ale myslíš, že celé tajomstvo wobenzymu a profizymu je postavené na serapeptáze? Myslíš, že tam nerobí svoje tá kombinácia? Profizym je obohoatený o cečko a selén, čo tiež teda hrá v prospech imunity, okrem toho že teda iba jedna tabletka 2x denne. Celkovo by s tým wobenzymom bol problém aj v dávkovaní. Pamätám si jeden krát, že dcéra užívala dáke lieky a lekárka povedala, roztvoriť tento obal vysypať na lyžičku a tak užiť... preto ma napadlo, či by sa tento profizym nedal takto dávkovať....
Ja viem, že naše problémy sú banálne v porovnaní s inými zdravotnými ťažkosťami, ale každý rodič sa snaží urobiť čokoľvek, ja som už unavená z prebdených nocí a potom s tým ísť do práce a nakoniec 3/4 výplaty vysoliť za opatrovateľku. Keď som minulý rok po opakovaných zápaloch pľúc a inidkácii na výber mandle požiadala o dočasné priznanie predĺženého rodičovského (aspoň na časť opatrovateľky), tak to zamietli. Že jeho stav si to nevyžaduje. A čo teda dať ráno paralen a dať ho tam? Nech sa trápi on, učiteľky aj ostatné deti?
No som sa už rozpísala príliš, tak ďakujem za odpovede a pekný deň prajem. Ďakujem edusanu, lebo mnohokrát som tu našla pohľad na vec aj z iného uhla. :)