Odpovedal: Dagmar
Re: Ako takto žiť?
(číslo príspevku 244.690, zo dňa 26.05.2014. videné 459x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 244690:
Nezijem na Slovensku a nepoznam slovenskych psychologov, takze tu by Vam podla Vasho bydliska najskor vedel poradit konkretneho psychologa alebo psychologicku niekto z fora, zijuci na Slovensku. Velmi dobre ohlasy su na unikatnu psychologicku pani Albertovu, ale nie je lahke sa k nej dostat - ak este pracuje, tusim v BA.
K Vam - stale mam pocit,dojem, neberte to ako utok na Vas, ze ste zaujali privelmi pasivnu poziciu, ze ste plna strachu a vnutornej zavislosti na ostatnych. Akoby ste nevedeli robit rozhodnutia sama za seba, alebo mate strach rozhodnutia urobit. Mate absolutne pravo citit, co citite, tak by citil kazdy normalny clovek s realnym vnimanim skutocnosti. Je to na Vas. Vy sa musite rozhodnut, co urobite so svojim zivotom a este mate vek na to odist od muza, vztah s ktorym Vam prinasa vsetko, len nie to, co potrebujete.
Musite si ujasnit, co vlastne chcete a podla toho sa zariadit. K tomu patri vela vnutornej sily, sebaucty, sebadovery a odvahy. Nie je to lahke, ale inej cesty niet, lebo samu seba odsudite na dozivotne utrpenie po boku niekoho, kto sa k Vam nehodi a trapi Vas.

Drzim Vam palce a napiste, ako ste sa rozhodli. Nezabudajte na to, ze vzdy jestvuje riesenie, neriadte sa a neorientujte sa podla inych, kazdy clovek je iny a kazdy vztah je iny. Len preto, ze Vasa sestra sa nedokaze o seba postarat a je zavisla od muza ci exmanzela, neznamena to, ze tak skoncite aj Vy konkretne. K tomu ale patri aktivny pristup k zivotu a odvaha riesit problemy a to znamena hlavne prebrat zodpovednost za seba a svoj zivot a neskor na to budete velmi hrda. Mate vek na to, aby ste sa stali dospelou a zrelou osobnostou.