Odpovedal: Jara
Re: Ako takto žiť?
(číslo príspevku 245.198, zo dňa 11.07.2014. videné 428x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 245198:
Katarína motáte sa v tom neustále dookola.
Necítite bezpodmienečnú zamilovanosť, necítite že ste pre manžela najdôležitejšia... atď. Máta vás jeho minulosť a "vidíte trávu rásť" na správaní ostatných členov rodiny.
Fakty sú podľa mňa tieto: Zaľúbenosť a láska sú dve odlišné veci. Naozaj. Aj keď mi teraz mnohí môžu oponovať. Zaľúbenosť, zamilovanosť je niečo, čo človeka prepadne ako blesk z čistého neba, pomätie hlavu, pôsobí neuveriteľne dobre, dodáva zlaté odlesky na každý milimeter, zakrýva ružovým oparom všetko rušivé, dáva krídla, povznáša... a myslíme si, že cítime lásku. Lenže po dvoch až troch rokoch (dokázané mnohými štúdiami) ružové okuliare zošednú, lesk sa ošúcha, opar sa zdvihne, začíname vidieť, kde sú zrnká piesku v kolieskach, čo zadrháva a škrípe. Už nás neprikrýva obláčik prvotnej zamilovanosti a začíname vidieť chyby. Lenže tie tam boli od začiatku, len sme ich nevideli.
Láska je pokojnejšia, vidí chyby, nedostatky, nedá sa nimi ovplyvniť. Dovolí opravovať pokazené veci namiesto ich zahodenia po prvom porúchaní.
Iste, aj zamilovanosť môže prerásť do pokojnejšej trvalej lásky, ale aj nemusí.
Vy máte chaos ako v definíciách, tak v očakávaniach.
Fakt, že váš vzťah nefunguje tak, ako chcete, je jasný. Podľa manželových očakávaní funguje.
Fakt, že ste pred časom videli vaše manželstvo ako dočasné, s ohľadom na malé dieťa a vaše možnosti obživy, je napísaný vo vašich starších príspevkoch.
Dnes ste spadli napäť časovo o zopár mesiacov.
Napíšte si na papier pre a proti. Zadefinujte si, čo áno a čo nie. Premyslite si, že ak teda chcete vydržať vo vzťahu dva-tri roky a potom sa osamostatniť, tak jednoducho citové výlevy bokom.
Ale ako úplné zhrnutie sa mi javí aj váš prístup k mužovi nefér. Nevieme z vašich slov, ako sa k nemu chováte vy, aké sú vaše prejavy voči nemu. Len predpokladáme, že vy sa chováte férovo. Ale nechováte. Čakáte na stretnutie s iným mužom, čakáte na inú lásku... v manželstve s týmto. A sťažujete sa na neho.
Problémov máte ozaj veľa.. sama so sebou. Prepáčte mi, ale skúšam to vidieť z väčšej výšky.