Odpovedal: Lu
Re: Zivot v beznadeji.......
(číslo príspevku 232.474, zo dňa 31.03.2012. videné 418x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 232474:
prepáčte, ale nedá mi reagovať. Sa mi vlasy dupkom stavajú, keď toto čítam, vracia ma to do minulosti....Cítim sa ako pred 25 rokmi, kedy som zažívala niečo veľmi podobné a to len čítam Vaše slová. Vôbec sa mi nepáči, ako sa vyjadruje a asi by tiež veľmi rýchlo chcela odísť z domu.

Igor, skúste pripustiť možnosť, že chybu, ktorú k vzťahu k svojim synom (myslím, že nie len k nim) robíte, nechcete vidieť, lebo si nedokážete pripustiť, že je to chyba alebo nesprávne z Vášho pohľadu?
Pripustite možnosť, že Váš starší syn môže mať aj vlastný rozum a chce o svojom živote rozhodovať sám. Vybral si možnosť žiť inak, bez príjmu, bez zázemia. Neberte mu to, nesnažte sa ho prenasledovať, skúmať s kým je, čo je zač, čo robí, či má z čoho žiť. Ukážte mu svoju dôveru v jeho schopnosti, ukážte mu, že má u Vás dvere otvorené - nech príde s hocičím. Začnite mu veriť, umožnite mu robiť chyby a poučiť sa z nich. Nie je 14-ročné dievča, ktoré treba ofukovať.
Spýtali ste sa svojho mladšieho syna, ako chlap chlapa, čo som mu Vás, ako rodičoch nepáči? Čo mu lezie na nervy a musí sa premáhať aby Vám vyhovel? Bude musieť klamať? Prečo musí 22 ročný syn rodičom klamať?

Ja Vás chápem ako rodiča, že chcete, aby sa mal Váš syn dobre, mal čo jesť a kde spať, atď.
Ale zamyslite sa nad formou, akou prezentujete svoje názory a to sa nemusí Vašim deťom páčiť, hlavne v prípade, že sú vnímaví k svojmu okoliu a vidia, že to ide aj inak. Vidia, že to "Inak" sa Vám nepáči, tak klamú, aby prežili deň v pohode. Osobne si myslím, že Váš problém je vecou vzájomnej dôvery v rodine.