Odpovedal: Dagmar
Re: ako schudnut?
(číslo príspevku 209.512, zo dňa 05.04.2010. videné 293x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 209512:
Nie je to vobec zle, navyse si vo veku, kedy sa casto dosiahne tzv. maximum vahy, aj prsia zvyknu byt vo veku 16-18 plnsie ako neskor. O par rokov to moze byt vsetko inak. Velmi vela zavisi od stavby tvojho tela, su zeny s tvojou vyskou a vahou, ktore ked napr. sportuju maju velmi peknu, pevnu postavu a vobec im netreba extra zhadzovat.
Dolezite je, ako ti tu uz radili, najmä vela pit. (voda, nesladene caje, mineralka, obcas zriedeny dzus s vodou, ziadne sladene limonady, Cola, a tieto sajrajty) Telo velmi casto dava signal hladu, hoci je v skutocnosti smädne. Ja som sa musela vytrenovat na pitie tekutin zo zdrav. dovodov a dnes je to uz markantny rozdiel medzi tym, co som pila cojaviem pred 3 rokmi a co a kolko pijem dnes.
Rozhodne sa ti vyssim prijmom tekutin ako vedlajsi efekt nastartuje metabolizmus a upravi plet, pokozka, toxiny sa budu lepsie vyplavovat, budes sa citit lepsie. Ale je fakt dolezite CO pijes.
dalej vzdy treba vziat do uvahy, ak sa nahle nieco zmeni, ci nemas nieco so stitnou zlazou. Vtedy sa zvykne metabolizmus spomalit (teda ak je cinnost znizena) a prejavi sa to väcsinou ako nemoznost zhodit ani deko, hoci sa obmedzujes. Staci krvny test a budes vediet ci je to tvoj pripad.
Ak chces nieco zhodit, co v tvojom pripade predstavuje fakt len par kil, dolezite je jest pravidelne a hlavne je velky rozdiel, ak nieco zjes rano alebo neskoro vecer. Rano kludne vydatne ranajkuj, chodis do skoly, cez den mas ucenie, pohyb, stres, spalis vsetko. VYnikajuce su celozrnne obilniny, cierny chlieb, tvarohova natierka, chudy syr atd. a vela pit cely den. Co byva casto klucove, je podiel sacharidov a bielkovin pocas dna.
Väcsina ludi, ktori potrebovali zhodit par kil, najlepsie obisli s tou metodou, ze vecer po 18h uz nejedli, max. uz len surovu zeleninu (salat, mrkva, kalerab, redkovka-nic ine k tomu) a na veceru do 18h mali nieco bielkovinove, napr. chude kura so salatom atd. Co sa usadza su sacharidy, bielkovin (rastlinnych a menej zivocisnych) mozes jest v podstate 'kolko chces', sacharidy su to co robi problem. Tie treba jest teda najmä rano, max. naobed a potom dost. lebo tie cez den v pohode spalis.
No a pohyb, tak to je dolezite k tomu,ale to vies aj sama, a zasa pravidelnost, pravidelnost, aspon 3x tyzdenne.
A dolezite je vytrvat, nehladovat, nesilit sa, netlacit na seba, daj si horizont cojaviem dva roky. Za dva roky urcite dospejes tam kam chces (55kg), bez stresu, bez tlaku a telo bude fit.
Drzim ti palce.