Odpovedal: peter
Re: ako schudnut?
(číslo príspevku 209.530, zo dňa 05.04.2010. videné 247x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 209530:
okiaľ si? podľa toho, čo píšeš, potrebuješ skutočného odborníka - dobrého obvodného, ktorý ťa pošle na kompletné vyšetrenia, krčné + nosné, pľúcne, možno aj ušné, odber krvi na rozbor, či nemáš následky po hepatitíde, alebo od kliešťa a nakoniec to zhrnúť a pokúsiť sa stanoviť diagnózu.
Pravdaže, bez tvojej spolupráce to nepôjde. Čiže dať mu všetky vyšetrenia čo už máš, spomenúť aj zdanlivo nesúvisiace problémy (strava, nechutenstvo, potenie, športové aktivity, oblečenie a preferovanú módu, životospráva, atď), aby vedel pozrieť na teba ako na celok, pretože v našom tele všetko so všetkým súvisí a nič nie je bez príčiny, či už fyzickej, alebo duševnej. Nepokúšaj sa niečo zatajiť, môže sa ti to vypomstiť v zle stanovenej diagnóze a nesprávnej liečbe, ktorá môže vyvolať ďalšie problémy. Ide o tvoje zdravie, tvoju budúcnosť, tak sa k tomu zodpovedne postav a nedávaj o sebe len útržkovité informácie, ale ozaj všetko čo ťa len napadne - lekár to bude brať ako tvoju vyspelosť, nie ako otravovanie, pretože inak by ti tie otázky musel sám vymýšlať a nemusí ho všetko napadnúť. Ty predsa o sebe a svojich problémoch vieš najviac, tak si to nenechávaj pre seba. Sama sa z toho sotva dostaneš, tak bojuj o seba, nemáš čo stratiť, ale môžeš veľa získať.
Ešte k tomu tvojmu problému s váhou - naše tele je celkom dokonalý stroj. Ak si silnejšej postavy, tak to asi potrebuješ - sama píšeš, že si často slabá, malátna. Keby si bola chudšia, asi by si už odpadávala, jednoducho by si to nevedela zvládnuť. Každé telo je od prírody také, aké potrebuješ (nie aké sa ti páči), všetko má svoju príčinu, zamysli sa nad tým, možno mi dáš za pravdu...
Držím palce a daj o sebe vedieť, ako si dopadla