Autor otázky: Eva
|
Olej z repky olejnej
(číslo príspevku 116.603,
zo dňa 30.11.2006.
videné 327x)
ODPOVEDAŤ
|
|
Odpovede na podobný problém:
1609,
23247,
23421,
Text príspevku číslo 116603:
Dobry den, zijem v USA a pouzivam Canola oil na varenie a pecenie a smazenie. Len nedavno som sa dozvedela, ze je to vlastne olej z repky olejnej a zlakla som sa, pretoze uz na Slovensku som pocula o tom, ze je rakovinotvorny a podobne. Pritom som videla teraz tabulku, kde sa pise, ze je to olej s najnizsim mnozstvom saturovaneho (zleho) tuku, hned za nim je slnecnicovy a potom sojovy. V potravinach som precitala rad radom nalepky na kazdom oleji, co obsahuju a ten mi z toho vysiel ako najlepsi a pouzivam ho vyse troch rokov...Tak teraz kde je pravda? Este mame doma dvojlitrovu flasu, nie je ani zdaleka najlacnejsi, nerada by som ho vyhodila...Aky olej teda pouzivat? Dakujem.
|
|
|