Odpovedal: Laura
Re: nedostatok útlmu v spánku
(číslo príspevku 243.474, zo dňa 11.02.2014. videné 171x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 243474:
Ale áno,bola som sa poradiť s psychologičkou, aj s psychiatrom.Psychologička mi odporúčala techniky na získanie útlmu, lenže ja sa viem dokonale ponoriť do hladiny alfa, lenže v bdelom stave. Mechanizmus spánku už neviem ovplyvniť, práve z dôvodu geneticky daného problému - môj sluch je v bdelom stave aj počas spánku. Beriem to ako určité "postihnutie", hoci chápem, že pre väčšinu ľudí je to nepochopiteľné.Čo sa týka psychiatra - predpísal mi tretinku tabletky antidepresíva.Priznám sa, že sa bránim takémuto prostriedku.
Môj problém sa zvýraznil presťahovaním do lokality s rušnejším okolím (som v ňom ale už niekoľko rokov). Preto som napísala do Edusanu, ktorý už roky evidujem ako komunitu ľudí, ktorí si nezištne radami pomáhajú.
Priznám sa, že som chcela aj zistiť, či niekto nemá skúsenosti s "tými správnymi štuplami" do uší, ktoré mi navodia aspoň pocit nerušenia.
Čo sa týka východnej medicíny,pred časom som kúpila z Everest Ayurvedy čaj Insomnia a na vysoký tlak manželovi Blood Pressure.No, neviem, účinky nevýrazné. Ale pozrela som stránku TCM Slovakia na Tian Wang Bu Xin Wan podľa odporúčania p.Krovaka.Skúsim to skôr ako hloh, lebo sa zníženiu tlaku obávam. Aj tak ho mám niekedy enormne nízky a mám závrate.
Vďaka za všetky rady.