Odpovedal: Krovak
Re: Traviace problemy, plynatost, vypadavanie vlas
(číslo príspevku 242.767, zo dňa 01.12.2013. videné 252x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 242767:
a akú máte stolicu, teda ako často, akej konzistencie, prípadne pocity pri vyprázdňovaní.

Môj dojem z toho čo píšete je, že vo kontexte tradičnej čínskej medicíny máte nedostatok Qi sleziny. Jeden z prejavov, resp. faktorov mohla byť neznášanlivosť na laktózu a teda obdobie kedy ste o tom nevedeli a konzumovali mliečne výrobky. Druhý faktor by mohol byť v "zachladzujúcej strave" - tá zelenina, ktorú spomínate - jete ju surovú, alebo tepelne upravenú? A tretím faktorom je škola - čínania totiž spájajú intelektuálnu činnosť práve s funkciou orgánu sleziny(a slinivky), tiež spomeniem klasickú poučku: "dlhodobé sedenie oslabuje slezinu". Čo neznamená, že máte prestať študovať ale skôr to, že na výživu a zároveň relax je vlhdné si dávať pozor (samozrejme kopec ľudí to nerobilo, vyštudovalo a žijú. Ide ale o to ako si robiť čo najvhodnejšie podmienky).

Samozrejme pre pokoj v duši pokojne pobehajte dostupné vyšetrenia aby ste vylúčili vážne ochorenia. Rozhodne je lepšie stráviť pár hodín behaním po zdravotníckych zariadeniach než žiť v neistote.
Tak isto tie plesne by som príliš neriešil, ono aj keď isto nepridávajú fatálne to asi nebude a navyše s tým ťažko niečo spravíte.

Skúste si nejaký čas variť čaj z puškvorca, prípadne anízu, či fenyklu. A na raňajky skúste obilné kaše, či už v potravinách bežne dostupné inštantné ovsené kaše, alebo proste do hrnca hodiť hrnček ryže (alebo pšena), 5-6 hrnčekov vody a rozvariť to na kašu (dá sa do toho pridávať ovocie, zelenina, dokonca aj mäso - fantázii sa medze nekladú). Tak do dvoch týždňov by ste mali byť príjemne prekvapený.
A uberte čerstvého pečiva a vykašlite sa na multivitamíny (v zelenine a ovocí je využiteľných vitamínov oveľa viac).