Odpovedal: Jaro
Re: Traviace problemy, plynatost, vypadavanie vlas
(číslo príspevku 242.766, zo dňa 01.12.2013. videné 307x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 242766:
Zelenina a ovocie (z retazcov, nie bio), bielkovinova zlozka (rozne typy orechov okrem arasidov, maso (ostatne bielkoviny ako napr. vajicka, tofu, mliecne bielkoviny, lubovolne strukoviny sposobuju velke problemy), sacharidova zlozka - chlieb, ryza (obcas hneda), obcas pohanka/zemiaky. Caje (zelene, bylinne). Traviace enzymy (lip., amyl., proteaza, papain, bromelian a pod. - nie velmi uspesne)
Koreniny (kurkuma,skorica,zazvor,provensalske,atp.).
Multivitamin a ω-3 ryby olej.
Pred jedlom necitim vyrazny hlad, po zjedeni hocicoho taktiez necitim velmi plnost. Jem 5-6x denne.

Nie: cukry (mono- a di- sacharidy), smazene, silne rafinovane, s vysokym obsahom soli a pod. Povodne som si myslel, ze moje problemy suvisia so stravou, ale pretrvavaju aj pri racionalnejsej vyzive

Ked sa nad tym znova zamyslam, zacinam sa bat, ci sa nejedna o nejake zhubne ochorenie (symptomy trvaju dlho (nie uplne vzdy pocas nich som sa stravoval ako som popisoval), postupne behom roka a pol sa to zhorsovalo). Nedavno (mozno to suvisi) som zmenil skolu a tym aj internat, kedy bolo zhorsenie vyraznejsie.

Moze sa jednat o symptomy plesni (o cistote spolocnych priestorov na internatoch radsej pomlcim), resp. ich produktov (mykotoxiny)?