Odpovedal: Dagmar Daniele2
Re: Ako otvoriť oči manipulovanému človeku?
(číslo príspevku 239.318, zo dňa 01.04.2013. videné 415x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 239318:
Danielka, ona ma iste aj svoje dobre stranky, ako kazdy iny clovek. Neviem, ako vyrastala, co sa na nej podpisalo, ale je ocividne, ze ide o velmi egocentricku a najmä vnutorne nevyrovnanu osobu, ktora ma osobne komplexy a potrebuje si ich ventilovat na inych ludoch, no a ty si prisla vhod, pretoze si sa odvazila nastavit jej zrkadlo, kolka drzost! ;-). Fakt, ze sa sprava manipulatorsky, je absolutne jasny a je to u nej uz tak zazrate, je jasne, ze to robi desiatky rokov, je profik. Ked sa citi taka hrozne nedocenena, preco ma take nizke sebavedomie, sebadoveru, preco ma pocit, ze nema cenu? Kontrolou, buzeraciou, kritikou a ziskavanim moci nad ostatnymi si to nevykompenzuje, aj ked sa tym citi silnejsia a roky jej to aj vychadzalo. V podstate je slaba, nevyrovnana a nestatna, ked toto potrebuje k zivotu, urazat, ponizovat, vedome ublizovat a zrejme je najsilnejsia doma, medzi 4 stenami, ale akonahle je na verejnosti, supne sa automaticky do druhej roly, aby si okolie o nej myslelo len to najlepsie, ze ano, takze ma vybudovany super imidz. Tito ludia maju strasny problem s ludmi, ktori hovoria, co si myslia a ako to prave citia, s ludmi spontannymi, s ludmi, ktori maju väcsie srdce a najmä s ludmi odvaznymi, ktori nemaju strach, ktori maju odvahu a ktori si dokazu vymedzit hranice a dokazu prekuknut druhu stranu so vsetkym za a proti. Si pre nu silny super. Nema ta uz pod kontrolou a si silna osobnost. Ona to podprahovo vie. Lenze je to zalezitost viacerych veci, ci sa nieco pohne alebo nie (v nej). Ak je k tomu vsetkemu este aj zakerna, pomstychtiva, vztahovacna a urazliva ( s cim ratam), tak ti to da riadne vyzrat. A bude sa v tom vyzivat. Ak ma v sebe kusok svedomia a srdca a ty ostanes nekompromisna, po case zacne premyslat - a mozno konecne aj nad SEBOU samotnou, nielen nad tebou, tvojimi tazkymi hriechmi a priestupkami ;-). Lenze to chce sebareflexiu a odvahu sam sebe nastavit zrkadlo a pozametat si aj pred vlastnym prahom. Neviem, ci jej to jej Ego dovoli...ukaze cas.

Stoj si za svojim, ty si ina liga, nemas potrebu sa jej mstit, ponizovat ju, robit jej vedome zle. Aj tym jej ukazes, ze jestvuje aj ina cesta, ako ta jej.

A este k tvojmu muzovi - nevadi, ze ma 38. Bat sa clovek moze svojich rodicov aj v starobe, vsetko zavisi od osobnosti a skusenosti.
V podstate si nabrala odvahu pretat to vsetko, lebo odteraz bude vo vasej rodine vsetko inac.
Uz to nikdy nebude ako predtym a za to ti patri fakt velky obdiv, na to ma malokto odvahu, lebo je to obrovske riziko a nejaky cas budes ty ta najhorsia. Ale nie je tomu tak, kazdy jeden clovek ma v sebe za aj proti a kedze ste vsetci dospeli, kazdy jeden nesie zodpovednost za svoje ciny. Niektori este mozno nedozreli do stadia, aby prestali odsudzovat a posudzovat,hodnotit a kritizovat nieco, o com nic nevedia, napriklad vas vztah s muzom atd (lebo do toho vidite iba vy dvaja, nik iny).

Ak za tebou po case svokra predsa len pride - s tym, ze sa chce porozpravat, daj jej sancu, ale drz sa svojich novonastolenych pravidiel.
Je rad na nej, jednoznacne. Mne je jasne, ze si ju vazis, akurat si prestala nechat so sebou zametat, to je vsetko.