Odpovedal: S
Re: závislost na PC
(číslo príspevku 239.159, zo dňa 21.03.2013. videné 219x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 239159:
Ja som za pc travil vsetok volny cas. To, ze mi niekto hovoril, ze nebud za pc atd, mi nepomahalo. Skor ma to oddialovalo od nich a len som na nich mal zlost. Cestu ku pc som si nasiel tak ci tak.

Rozdiel medzi mnou a nim vidim v tom, ze ja som nikdy nedal prednost PC pred priatelmi (pivom) alebo napr. futbalom. To boli veci, ktore som hned vymenil za pc.

Cize by som Vam odporucil, aby ste nasli nieco v jeho zujmoch a podporili to. Musi tam nieco byt.

Alebo mozno mu ukazat, ze na PC sa da aj nieco vytvorit. Myslim tym programovanie. Studium pc. Avsak opatrne, aby neskoncil niekde na internate a miesto ucenia sa hral. Tym nemyslim, ze zakazat mu internat, skor to, ze vybrat ju take studijne zamerania, ktore ho bude naozaj bavit.

Kazdopadne by som sa toho pc az tak nebal. Deti zreju. Zmeni sa. Niekto pozera cely dne televizor, niekto sa hra na pc. Na pc je to aspon interaktivne. Tym samozrejme neobhajujem zavislost, len Vam chcem ukazat iny pohlad. Aby ste ho trochu pochopili. Mozno si sadli ku nemu a povedali mu, ze ukaz, co to robis. Tym sa mu dostaneme pod kozu. Nemozete mu pomoct, ak budete nepriatelia.

A na zaver Vam dodam trochu nadeje, kedze zo mna sa nakoniec stal IT pracovnik. A teraz sa na to spatne uz len pozeram s usmevom. Aj ked je pravda, ze rodicia stale maju v sebe to, ze to vtedy bol extrem, co ja samozrejme uz teraz chapem.

Najdite si cestu ku nemu a urcite aj odobrnu pomoc. Drzim vam palce a nebojte sa, ak je to take jeho velke hobby, tak sa tym raz mozno bude zivit a bude v tom naozaj dobry, lebo ho to bude bavit.

S.