Odpovedal: A
Re: závislost na PC
(číslo príspevku 239.163, zo dňa 21.03.2013. videné 203x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 239163:
V prvom rade sa na to nepozerajte tak tragicky. Alebo si snad myslite, ze polovica ziakov z triedy skonci ako troska zavisla na PC? Dnesna mladez je vkuse za PC. Je to nieco, ako televizia pre vasu generaciu. Ste si ista, ze neprehanate? Stale to je lepsie, ako keby bral drogy. Toto pisem preto, aby som zmenil vas pohlad na problem. Urcite toto nie je nic, preco by ste sa mali citit v stave zlyhania. Mate ho doma, nie je na pokraji smrti. Musime najpr pomoct sebe. Vzchopte sa. Mate doma potencialneho IT studenta!

Pokuste sa ho dostat spat ku futbalu, ak ho ma tak rad. Ako, to uz musime vymysliet sama. Ludia, ktori vedia robit v programoch na rysovanie, su stale na trhu prace ziadani. Ak ho to bavi, mozno by ste ho mohli nastavit aj tymto smerom. Ukazat mu niekoho, kto tym nieco dosiahol. A hlavne aj cestu, ako na to.

Pisete, ze bol rad, ze sa tesil, ked ste ho pochvalili. Ak niekoho kritizujete, nikdy tym nic nedosiahnete. Pozitivna motivacia robi divy! Pochvalte ho za vsetko dobre, co urobi.

Na koniec snad len jeden maly navod, ako ho mozno dostat k diskusii o jeho buducnosti. Opytajte sa ho, ked bude hrat, ze co to hra. Potom, ze ste poculi, ze hry obsahuju nejake chyby - nazyva sa to BUGY. A vlastne, ze ak by on tu hru mohol programovat, co by v nej urobil inak. Potom mu povedzte, ze to je super naapad, ze mozno by mal vyskusat studovat pocitace. Co si on o tom mysli, ze ci by ho to bavilo. atd atd. Prosto mu pomoze dostat do hlavy myslienku, ze mozno este viac by ho bavilo zivit sa programovanim, ako hranim.

Hadam Vam neradim zle, je to len moj nazor, nemusi byt spravny. Pockajte si na ostatnych a samozrejme zvazte aj nazor odbornika - psychologa.

Vela stastia a hlavu hore, raz bude aj vy vraviet, ze predsa mu len to hranie sa na nieco bolo:)