Odpovedal: Tana
Re: Neviem sa rozist.
(číslo príspevku 237.815, zo dňa 09.01.2013. videné 435x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 237815:
Ahoj. Ked si citam tvoj pribeh, roztriasol sa mi zaludok, lebo presne to iste som prezila ja pred 4 rokami a nevyliecil to ani cas. Prezivala som s priatelom to iste. Bol pre mna vsetko. Mal u mna pred vsetkym prednost. Milovala som ho celym svojim srdcom a nikdy by ma nenapadlo, ze s nim nebudem do konca zivota. Vsetko som mala v hlave naplanovane. Potom sa to zmenilo a od kedy sme zacacali spolu byvat bolo to zo dna na den horsie. Bolo to pekno na zemi. Prestala som sa smiat. Prestala som jest. Prestala som ho mat rada. Mozno to medzi nami bolo horsie, ako medzi vami. Nadavky boli na dennom poriadku. Na konci sme spolu uz ani nespali. Nemohla som sa ho ani dotknut. On to nechapal. Nenavidela som ho a bala som sa ho. Zila som v neustalom strese, ked prisiel domov, roztriasol sa mi zaludok. A pritom som pre neho robila vsetko. Nic doma nemusel urobit.

Odisla som ked bol v praci. Plakala som dovtedy, kym som nevladala. Do teraz si pamatam ten den minutu po minute. Vypla som telefon, lebo som vedela, co sa bude diat. Vedela som, ze mi bude pisat, ze sa polepsi, ze mi bude nadavat, ze budem po mne vrieskat a davat mi za vinu, ze som odisla a ze som znicila nasu lasku (ktoru znicil on - tym som si bola vtedy ista). Vsetko som to uz prezila mnoho krat, vedela som, co ma caka a bola som pripravena. Sluboval mi hori doly uz vela krat a stale sa nic nezmenilo. Vedela som, ze musim prestat toto obdobie, kedy bude dotieravy.


Nic z toho sa vsak nedialo. Ozval sa, pisal mi, ze sa polepsi, ze ma lubi atd ale nic mi nevycital. Nestal pred mojou pracou, ako pred tym. Nenahanal ma, nenutil ma sa "este raz sa vidiet". Nedokazala som mu neodpisat, mala som na neho obrovsku zlost. Odpisala som mu, co vsetko robil zle, preco je koniec, na co len povedal, ze mam pravdu. Ako aj vzdy pred tym. Nakoniec som mu predsa napisala list na rozlucku, bolo vo mne vela zlosti, bolo tam vela zleho. Neodpovedal na neho.


Bola som rada, konecne som mala dva dni pokoja. HLUPE dva dni pokoja, niekto si povie, ze je to malo ale pre mna to bolo ako v raji. Presla ma pocas nich zlost. Zacalo mi byt smutno. Ani neviem, ci zanim alebo za ludmi, lebo som bola sama. Nevedela som o nom nic. Neozyval sa. Zala som mysliet na to, ze som urobila dobre, lebo ma nema rad. Inak vy vyvadzal, vzdy vyvadzal a vyhrazal sa, ze sa zabije atd.

Mala som kamaratky, ktore ma mali radi. Vyrazli sme si von, dali sme si poharik, zrazu bola som uvolnenejsia. Prisadli si k nam kamarati a nejaky ich kamarati, ja som nemala na chlapa vobec chut, nenavidela som ich, hnusili sa mi vsetci. Ale alkohol spravil svoje a tak som sa aspon dokazala stroho rozpravat s neznamym chlapom, ktory sedel vedla mna. V tom vosiel on s kamaratom. Videl ma. Mne vtedy vyslo vsetko do krku, vedela som, co bude nasledovat. Nic sa nestalo, usmial sa a odisli. O sekundu mi prisla sms, od neho a tam bol iba, lubim ta, najdes svoje stastie.

Vtedy som si bola ista, ze toto bolo to, naco cakal. Potreboval, aby som ho opustila a aby mohol svoje detske ego ukojit tym, ze on nebol ten, co nas znicil.

Nasledovalo obdobie, kedy sme o sebe nevedeli, maximalne sme si vyrovnali peniaze za spolocny majetok prebvodom na ucty.

Asi si uzival, ale nevedla som o tom nic podrobne, lebo on znicil vsetky nase kamaratstva. Vobec ma nezaujimal. Presla ma zlost, zacal mi chybat. Zrazu mi zacali urcite situacie pripominat jeho. Od jeho rodiny som sa dozvedela, ze nema nikoho, ze zije sam. Ze sa uzavrel.

Rozhodla som sa, ze mu napisem, aby sme sa porozpravali. Odpisal, ze ma inu, ze nech si najdem aj ja svoje stastie. Ze to pre neho bolo tazke a ze som vzdy bola silnejsia ako on a ze ked to dokazal on, dokazem to aj ja.

Teraz, po 4 rokoch ma manzelku a dieta. Brali sa, lebo museli, viem, ze dieta urobili nahodne na chate a opity (vzdy si rad vypil, vzdy mal svojich kamaratov, ku ktory isiel aj so zlomenou nohou).

Ja som mala par muzov. Mala som takych, ktory sa spravali ako pravy chlapi, nie ako on. Boli silni, boli opora, boli spolahlivi. Niektori sa prejavili neskor, ked som prekukla ich masku. Avsak boli aj taki, ktori taki naozaj boli. Vzdy som ich porovnavala s nim. Nikdy som k nim necitila to, co niekedy ku nemu a ani som v ich ociach neviedala to, co niekedy v jeho. BOli dokonali na rodinny zivot, ale nevedela som ich milovat, ako jeho. Vsetko som mu postupne odpustila, ostali iba pekne spomienky.

Dnes uz neverim, ze najdem lasku, ktoru som mala k nemu. Mozno najdem otca svojich deti, ale to, co som citila k nemu pocas najkrajsich chvil nie. Parkrat sme sa stretli na kave. Poplakali sme si spolu. Bol iny. Povedal mi, ze ma nikdy neprestal milovat a ze ma bude milovat cely zivot. Ze svoju zenu nemiluje ale pre svojho syna ju nikdy neopusti. A ci ho milujem? Milujem to vsetko pekne, co bolo a stastnym ma robil on. Nikdy to nedostanem zo srdca von a skusala som.

Ja som odisla do zahranicia, lebo som musela spalit vsetky mosty a byt sama.

Precitala som si vsetky rady na tvoj problem. Neviem, ci niekto z nich zazil to, co ty alebo ja. Nebudem ti radit nic, lebo keby som ja pocuvala seba a pockala kym sa upokojim, mozno by dnes bolo vsetko ine.

Ci by som odisla? Asi by som sa aj dnes odstahovala, ale nie bez slova a aj ked to bude zniet sialene, skusila by som sa stretavat tak, ako pred tym, bez spolocneho byvania. Cely zivot ma bude trapit to, ze mozno ten jeden rozhovor pred tym by na nom nieco zmenil. Za som nieco mohla urobit inak. S odstupom casu som prisla na to, ze aj on mal v niecom pravdu, nebola som bez viny, aj ked on bol ten, co nas znicil a viem, ze si aj on uvedomil.


Riad sa len sebou. Necitaj fora, chodim tu casto ale uz neradim. Kazdy tu ma svoj problem, je nestastny a nestastny clovek ti nebude radit dobre. Rozhodni sa tak, ako chces, hlavne si zachovaj chladnu hlavu, ja som vsetko robila v nervoch a beznadeji.

Dufam, ze najdes v zivote svoje stastie.

Tana.