Odpovedal: Silvia
Re: Porucha sústredenia sa ... 7 rocne dievcatko
(číslo príspevku 234.757, zo dňa 21.07.2012. videné 305x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 234757:
Neviem Dagmar, nemyslím ale ... skôr mám pocit, že z nejakého dôvodu ona to čo prežije blokuje v hlavičke. Napríklad. Minulý rok boli s priateľom opekať. Ona si nato donedávna vôbec nepamätala. A dnes jej začal znova o tom hovoriť. Spočiatku ho nevnímala. Až keď jej dlhšie "nedal pokoj" a rozprával jej, tak jej akoby svitlo a rozpamätala sa. Nie všetko. Pár útržkov, čo je fajn. Znamená, že ona to v hlavičke niekde má. Ale nerozumiem, prečo to odmieta "používať".
Väčšina detí má potrebu získavať nové informácie - o hocičom, sú ako špongijky, ktoré nasávajú nové, sú zvedavé, je to pre ne prirodzené. Mávajú od prírody lepšiu pamäť ako dospelý. Pamätajú si veci, ktoré dospelí vďaka roztržitosti zabudnú, koľkokrát smiešne detaily. Ona nie. Nejaví záujem o nič - nič hlbšie. Žiaden smer, ktorý by bol typický pre dievčatko, či dieťa v jej veku.
Na každú otázku akoby sa jej "nechcelo lovit v pamäti", akoby to bolo pre ňu jednoduchšie, nesnaží sa, nemá záujem. Nevie - nechce sa sústrediť, a preto možno aj vraví automaticky: neviem.
Prečo a kedy sa to u nej začalo - naozaj neviem. Viem ale, že takto v škole fungovať nebude môcť a treba jej pomôcť ... a to asi ozaj iba s niekoho odbornou pomocou - pomaly, postupne ale pod dohľadom.