Odpovedal: Silvia
Re: Porucha sústredenia sa ... 7 rocne dievcatko
(číslo príspevku 234.793, zo dňa 23.07.2012. videné 282x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 234793:
Súhlasím s vami a bola by som naozaj veľmi rada, keby niečo obdobné bol jej prípad. Ale chlapček, ktorého ste mali v škôlke - hoci nebol nejak moc zhovorčivý, mal problém pamätať si, čo robil pred pár minútami? Ona ide s otcom do obchodu. Urobia nákup, sama ho nakladá (6 vecí, z toho 3 si sama vybrala v predajni) svojími ručičkami do tašky, a keď vyjde von a spýtal sa jej čo kúpili, povedala malinovku ... na viac si nespomenula - a to tú malinovku práve držala v ruke.
Doobeda robila napr.s jeho matkou (jej babkou) v kuchyni koláčiky, bola pri tom spokojná a usmiata. Poobede sa jej spýtal, čo robila doobeda a ona povedala, že pozerala telku. Spýtal sa jej: naozaj nič viac si nerobila a ani s babkou? A ona na neho s jemným prekvapením: nie. Pripomenul jej, že piekli. Po chvílke, že: áno, piekli sme. Žiadne prekvapenie, žiadne nadšenie, žiadne pozastavenie sa nad tým, nič viac. A tým to pre ňu skončilo. Tu nejde o jej introvertnú povahu, to by nebol problém pochopiť a akceptovať. Tu ide o to, že ona si skutočne nepamätá takmer nič z toho čo sa deje okolo nej. Akoby to nevnímala.
Pozerala rozprávku o psíkovi, ktorého meno Falco povedali snáď v každej vete. Na konci rozprávky povedala: to bola pekná rozprávka. O pár minút sa jej priateľ spýtal: ako sa volal ten psík? a ona: neviem.
Ona sa nepýta už domov, že by z nej bolo cítiť, že postráda domáce prostredie. Ona príjma veci úplne bezkonfliktne, pokojne - ale bez záujmu, iba s akýmsi naučeným úsmevom.