Odpovedal: Lu
Re: Vločky - rozdiel
(číslo príspevku 231.962, zo dňa 28.02.2012. videné 279x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 231962:
Veru tak, otázkou je, čo chce s tými vločkami autorka otázky všetko robiť. Či je to nejaká diéta "a la ryžová", alebo len doplnok k strave.

Toto je tiež mimo pôvodnej otázky, trocha som googlila o dozvedela som sa aj nasledovné:
"Ovos je ďalšou z potravín, vhodných pre ľudí s potravinovou intoleranciou na pšenicu. Niektoré štúdie poukazujú na fakt že aj ľudia alergickí na glutén môžu tolerovať malé množstvá ovsa, či výrobkov z neho vyrobených. Je to kvôli tomu, že ovos samotný neobsahuje glutén. Obsahuje však proteíny, ktoré sú gluténu podobné, takže schopnosť tolerovať ovos pri celiakii MUSÍ byť posudzovaná individuálne. Nutnou podmienkou ďalej je, že ovos musí byť čistý a finálny výrobok nesmie byť pri výrobnom procese kontaminovaný gluténom z iných obilnín. "