Odpovedal: Jara
Re: rocne dieta bez dzavotania
(číslo príspevku 224.607, zo dňa 20.04.2011. videné 385x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 224607:
Katarina moze to byt v poriadku, ale zalezi vela aj na ostatnych okolnostiach.
Recove prejavy ma minimalisticke. Ako je to s pocuvanim, rozumenim, reagovanim na zvuky? Nerobi ziadne zvukove prejavy ani ked je z niecoho nadseny? "Pyta sa" nieco zmenenou intonaciou? Ma dostatok zvukovych podnetov ktore ho zaujmu? Mam na mysli napriklad spievanie pesniciek, opakovanie kratkych riekaniek, basniciek a pod. Nie TV a bezne pustene radio. Co mozete robit, je intenzivne opakovanie Vasej reci, napriklad jednoduchych versikov pri"citani"- pozerani obrazkovych kniziek, leporel, opakovanie zvukov, ktore robia zvieratka, neustale pomenovavanie ludi alebo veci. Ako reaguje na svoje vlastne meno? Neviem, ako sa vola, ale je dobre trenovat prave jeho meno castym oslovovanim a opakovanim, napriklad Patko bude papat a pod. Zvolte jednoduche slova, jednoduche vety, vsadte na caste opakovanie rovnakeho.
Este raz sa spytam: je nieco, co ho vie nadchnut? Hracka, knizka, obrazok, clovek, zvieratko, cokolvek? Akym zvukom prejavuje nadsenie? Alebo cele dni iba mlci? Ako casto robi tie zvukove prejavy, ktore ste popisali, teda aaaaa, uuu... ?
Len pre upokojenie: ani moj syn nedzavotal, slabiky pouzival az po 18.tom mesiaci. Ale inak vydaval rozne zvuky s rozlicnou intonaciou, comu som ja pekne rozumela, kedy ide o otazku, kedy sa niecoho dozaduje a kedy si len tak pre seba komnetuje...