Odpovedal: Jara
Re: rocne dieta bez dzavotania
(číslo príspevku 224.664, zo dňa 22.04.2011. videné 668x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 224664:
Katarina dakujem za obsirne doplnenie. Musim hned na zaciatok povedat, ze nie som ani trochu odbornik, k problemom deti sa vyjadrujem iba vtedy, ked mam s niecim svoju skusenost od mojich dvoch deti, a da sa zovseobecnit.
Pri vasom probleme priznam sa teraz celkom neviem. Poviem iba svoj nazor a pripadnym odbornikom, ak sa cez tieto sviatocne dni ozvu, sa ospravedlnujem.
Mam trosku dojem, ze nie je ani tak problem, ze nedzavoce a nepouziva obvykle "nezmyselne" slabiky. Trochu mi tam zaznieva akoby predsa malinko zhorseny sluch... mozem sa mylit. No ak dietatko pouziva svoj hlas v uplne plnej sile, ako pisete, ze reaguje na vsetko co sa mu nepaci, "prisernym revom", dokonca to nazyvate ze priserne ryci.. a nema "medzistupne", tak mi to evokuje jeho horsie pocutie. Nemyslim ze uplne, len mozno inak, v inej intenzite. Zarazilo ma ze nereaguje na svoje meno.
Myslim ze takto ako ste to opisali tu na stranke, by ste to mohli objasnit aj detskej lekarke a spytat sa, co si mysli ona. Ci ju nenapadne nejake specialne vysetrenie. Aj ked si nemyslim, ze je to skutocny problem, moze ist o obycajnu hyperaktivitu, kedy je natolko zaujaty objavovanim noveho, ze doslova nema cas na basnicky, knizky, obrazky, rozpravanie... pohyb je u neho priorita. Ja iba pisem moj nazor, ako by som asi postupovala ja. Moj syn totiz tiez nerozpraval a nepostupoval standardne, ako som uz spominala. No mal so mnou zavedeny svojsky sposob komunikacie, kde sa doslova z intonacie dalo citit, co chce. Dvihanie hlasu ako pri otazke a pod. Dzavotanie tiez akoby vypustil, a aj slova zacal pouzivat neskoro.
Este ma napada: skuste mu vy spievat, ako bude reagovat..