Odpovedal: Erin
Re: Steatóza pečene ťažšie príznaky
(číslo príspevku 217.704, zo dňa 25.09.2010. videné 680x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 217704:
Teoreticky je možná súvislosť medzi opisovanými príznakmi a jedlom. Totiž viaceré orgány sú inervované spoločným nervom, dokonca sa táto súvislosť využíva aj pri liečbe: Starý prípravok Ipekarin obsahoval v zriedenej koncentrácii rastlinné výťažky s účinkom na zvracanie. Po užití došlo k dráždeniu tráviaceho systému a tým aj nervu, ktorý súčasne inervuje aj dýchací systém: Žiadaným efektom bolo vykašliavanie. Bližšie súvislosti by objasnil neurológ.

Ďalšou podkapitolou je otázka, či nemáte zablokované nejaké stavce a pod. Tu by bola súvislosť s prerušením pravidelného pohybu:
http://www.volny.cz/novacka/mojzis/odbornik.htm
Môžeme špekulovať o prepojenosti spomínaných dvoch javov: Spoločná inervácia viacerých orgánov a prípadná príčina v poruche vedenia vzruchov - "zablokovaná chrbtica".

Všeobecne na steatózu pečene okrem diéty v zmysle vynechania určitých jedál - napr. mastných, skúste doplniť vlákninu: Mala by "vyväzovať" z tela cholesterol - preruší enterohepatálny obeh. Spolu s dostatkom tekutín podporí funkciu tráviaceho systému: dôležité je, aby obsah "dlho nestál" ale bol v primeranom pohybe.
Karnitín v spojení s pohybom pomáha organizmu odbúravať prednostne tuk.