Odpovedal: Alex999
Re: Steatóza pečene ťažšie príznaky
(číslo príspevku 217.708, zo dňa 26.09.2010. videné 516x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 217708:
Ďakujem za Váš názor, pohyb potravy v tráviacom trakte + zníženie cholesterolu je určite časťou riešenia tohoto problému.
Keďže príznaky, ktoré opisujem pretrvávajú už týždeň, mám možnosť postrehnúť určité konštantné body/deje, ktoré ma určite vedú k presvedčeniu, že súvis medzi stravovaním a nepríjemnými príznakmi je jednoznačný.
Spresňujem merané hodnoty a chronológiu:
3 hodiny po požití akejkoľvek, hlavne tuhej potravy (s požitím ceľkého množstva tekutín) sa náhle zvýši TK na 150/110, pulz ostáva medzi 50-60. Tento stav pretrváva asi hodinu, a pre mňa je na pokraji znesiteľnosti. Potom sa TK normalizuje 115/80, pulz 60.

Lekár internista, u ktorého som bol pred týždňom, keďže som bol u neho len s druhotným príznakom - zvýšeným TK (nevediac moju anamnézu, napriek tomu, že som ju uviedol), videl a liečil LEN tento hodinový stav beta blokátorom EGILOK. Tento liek však účinkuje 24 hodín, tým pádom dochádza k tomu, že po uplynutí kritického stavu 1 hodiny, klesá môj TK pod normál, čo je tiež nepríjemné.

Viete mi prípadne poradiť odborníka, ktorý by mi vedel pomôcť vyšetrením a zistením pôvodu mojej choroby z okresov Komárno, Nové Zámky, Dunjaská Streda, Bratislava?

Ďakujem.