Autor otázky: Lila
Príspevok zamestnávateľa na stravu
(číslo príspevku 136.682, zo dňa 05.06.2007. videné 440x)
ODPOVEDAŤ
 

Text príspevku číslo 136682:
Dobrý deň,
možno tento problém nepatrí práve na túto stránku, ale spýtam sa Vás na Váš názor.
Naša firma zabezpečuje pre zamestnancov stravovanie v závodnej jedálni, kde máme na výber z viacerých jedál (mäsité, bezmäsité, zeleninové šaláty), a na ktoré mi zamestnávateľ prispieva. Kvalita jedla je tam však hrozná, jedlá pripravované na zhorenom oleji, riedenie omáčok vodou, špinavé príbory, poháre, taniere, … Samozrejme, že som sa prestala stravovať v tejto jedálni. Spomenula som to aj môjmu gastroenterológovi a ten mi hneď vypísal papier – úprava stravy – diéta. Keďže ako zamestnanec mám nárok na to, aby mi zamestnávateľ prispieval na stravu, išla som s vypísaným odporúčaním za našim personálnym riaditeľom s tým, že žiadam o stravné lístky, keďže sa stravujem individuálne. Náš personálny riaditeľ sa na mňa pozrel so slovami: A povedzte mi,čo teda jete doma? – na túto otázku som okoktavela, pretože ma to dosť pobúrilo. Doma si pripravujem stravu väčšinou na vode, viem čo jem, a ako si jedlo pripravujem. Takže s podobnými otázkami, s informáciou, že nie som sama, kto má vo firme take problémy a s odporučením, že nech teda nechodím na obed, som jej kanceláriu opustila. Chcem sa spýtať na Váš názor, pretože si myslím, že jej postup nebol správny, dokonca si myslím, že až protizákonný, keďže skutočne mám problémy s trávením, atď., mám papier od doktora a myslím si, že zamestnávateľ je povinný tieto skutočnosti akceptovať a na stravu mi prispievať.
Ďakujem za každý jeden príspevok.