Odpovedal: alena
Re: Trittico
(číslo príspevku 247.819, zo dňa 09.07.2015. videné 222x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 247819:
Mne sa stáva toto isté, nikdy som to neriešila liekmi.
Zobudím sa aj na vtákov ráno, aj na auto, ktoré prejde okolo domu kedykoľvek, budia ma rôzne zvuky. Čokoľvek sa doma v noci deje ma zobudí, každý jeden kto ide na wc, kto si nalieva vodu do pohára, kto sa stále mrví pod paplónom... skrátka čokoľvek.
Dlhšie som sa pozorovala. Sú to také fázy, obdobia kedy jednoducho nespávam dobre. Keď boli deti malé, že bolo treba v noci ich evidovať, zobudilo ma úplne všetko aj bzukot komára pri uchu. Ako tam psychika nepracovala, že dieťa by sa trebars mohlo dusiť čokoľvek iné, tak to utlmilo. Potom to prichádzalo v časoch psychického vypätia v práci, keď som veľa premýšľala a kombinovala, paradoxne mi to nespôsobovalo problémy práve naopak, budila som sa s nápadmi a ráno v práci som šla úplne na plné obrátky, ale čo je teda taká najväčšia pravda najčastejšie tieto fázy prichádzajú keď napríklad dlhšie necvičím, priberám na tuku a prijímam nepomerne viacej sacharidov v strave ako je zdravé bez toho, aby bola poriadna fyzická záťaž. Tým myslím kondičný tréning, intervalový, skrátka kardio. Akonáhle nie som dlhšie poriadne fyzicky unavená, začnem zle spávať a kvalita spánku je hrozná. POtom začína kolotoč, kedy dlhšie časové obdobie nespím, respektíve spím veľmi málo a aj to prerušovane.
Takisto som na sebe nepodala, žiadne známky akéhokoľvek psychického ochorenia. Možno som viacej neurotická, respektíve som impulzívna a moje okolie ma označuje za živel. Ale nič závažné sa u mňa nedeje. Osobne si ale nemyslím, že liečiť takéto poruchy spánku ihneď liekmi a dokonca liekmi po dobu týždňov, je ako dávať si každý deň to isté množstvo alkoholu a čakať, že účinok bude rovnaký... skrátka, že lieky nie sú ten správny smer. Ak vylučujete akékoľvek zdravotné hľadisko a zhodnotíte, že to môže byť nejaký fyzický či psychický jav, ktorý súvisí s priebehom vašich dní, skúste sa zamerať na potraviny, ktoré konzumujete, v akej skladbe, v ktorých hodinách (na nete je kopec informácií o doporučených príjmoch potravín) a potom na fyzické aktivity, teda šport. Prajem skoré vyriešenie, lebo sama viem aké to niekedy vie byť nepríjemné a čo všetko je s tým spojené.