Odpovedal: Dagmar
Re: Mama sa trasie--poradte prosím!!!!!!!!
(číslo príspevku 247.519, zo dňa 18.05.2015. videné 443x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 247519:
Ona nemoze, nedokaze byt pozitivna a uz vobec nie na ocakavanie okolia, aj ked osobne chapem, ako to myslite. Jej dusa ju velmi boli, cele jej vnutro je preplnene bolestivymi a negativnymi emociami, ktore ju paralyzuju a oberaju o vsetky sily. Do toho socialna izolacia, zavislost na rodine - teda clenoch, ktori este ostali a zrejme osobnost, ktora sa proste rychlo opusta, malo bojuje alebo uz vobec.
Potrebne je obsiahle neurologicke vysetrenie (okrem stanovenia psych. dg. - odhadom depresia, ale moze to byt ovela viac alebo aj nieco ine, co moze zhodnotit iba neurolog/psychiater, nastavit liecbu rsp. uplne zmenit liecbu), paralelne k tomu potrebuje psychologicke sedenia, ak je z tej generacie alebo skupiny ludi, ktori povazuju ludi vyhladavajucich psych. pomoc medzi sibnutych, blaznivych ludi, treba jej vysvetlit, ze to s tym nema nic spolocne a psycholog je tu na to, aby sa mohla vyrozpravat u cloveka, ktory jej dokaze pomoct a hlavne u ktoreho sa moze otvorit a vyliat vsetko to bolestive v sebe.
Az ked sa niekomu podari zasiahnut bod, po ktorom pride vyrazna emocna reakcia, tipujem najskor plac, ked ju niekto s citom ale priamo konfrontuje (casto staci jedna spravne polozena otazka, kde nemoze ujst z miestnosti), moze nastat skutocna liecba.
Mama musi dospiet do bodu, ze sa otvori - toto je to najtazsie.
Myslim, ze zo vsetkych pribuznych je to prave jej vnuk, ktory ju moze motivovat.
Deti su velmi uprimne a velmi reflektuju, mozno keby ju poziadal vnuk o to, aby sla ku lekarovi a aj na sedenia, KVOLI NEMU (napr.), lebo ju este velmi potrebuje a velmi ju lubi, mozno by bola ochotna.
Ak je vnuk tak zrely a vidi, co sa deje, je to super a myslim, ze on najskor by dosiahol posun vpred.
Urobit to musi ona sama, ak vie, ze s nou zajdete ku vsetkym lekarom/terapeutom, poskytnete jej pomoc a ze to, cim trpi sa da zmeni, len musi chciet a zakladom je mat motivaciu (napr. jej milovany vnuk), ma preco to urobit.
Je to tazka cesta, ale niekde sa musi zacat. TV a Co. - otupuje ju to, plus nezije v realite. Skuste ju pravidelne zobrat von, rozpravat sa s nou (nie iba o problemoch, proste venovat sa jej, hovorit aj o sebe, o inych veciach). TV jej neposkytuje blizkost a kontakt, ktory tak velmi potrebuje.
Kvoli svojim fyz. obmedzeniam sa citi NEpotrebna. O to viac tym trpi.
nabaluje sa to cele na seba, takze treba konat.

Neurolog mozno odhali este iny problem okrem psychickeho, mozno mama trpi neuro-ochorenim, ktore vyzaduje este inu liecbu.