Odpovedal: Dagmar pre Andreja
Re: Problem s nutkanim na mocenie.
(číslo príspevku 247.455, zo dňa 13.05.2015. videné 246x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 247455:
Neprekvapuje ma to. Po vsetkych tych antibiozach mi bola teoria premnozenych kvasiniek v interstinalnom trakte a nasledne na slizniciach najblizsia.
Vsetky symptomy, ktore mate, sedia, vratane koznych prejavov, unavy, problemov s koncentraciou atd.. Tento problem je velmi komplexny a ja nie som lekar, takze moje rady berte iba ako usmernenie.
Je velmi caste, ze pacienti lietaju po lekaroch rok-dva-tri a na problem sa pride prilis neskoro. Kym mate ako-tak intaktny imunitny system, nemusite prepadat panike. Problem nastava postupne, pretoze kvasinky su majstrami v adaptacii na dokonca uplne extemne podmienky, dokazu prezit pri roznom pH, pri eliminiacii cukru na minimum sa prepnu na bielkoviny a tuky :-) atd.
Pozieraju velmi vela zinku, chromu, calcia, odoberaju telu ziviny, telo slabne, chradne a uz len tym, ze telu odoberaju vela zo zivin, ktore prijima stravou a potrebuje ho pre svoje vsetky funkcie, nalezite oslabuju aj imunitny system, coho dosledkom je ulahcenie ich dalsieho a dalsieho premnozenia a zhorsenia roznych symptomov.
Bolo by dobre este predtym, nez zacnete s celou kurou urobit test 3 vzoriek stolice (tri rozne vzorky, napr. pondelok-utorok-streda, ako mate stolicu) a zaslat ich do laboratoria na mikrobiologicke vysetrenie na kvasinky.
Co sa stravy tyka, uplne vynechat vsetky uhlohydraty je nebezpecne, je pravda, ze treba vynechat biele pecivo, trstinovy cukor, med, atd., co uz vsetko viete, ale telo potrebuje uhlohydraty, takze treba telu dodat uhlohydraty z inych potravin, napr. quinoa, celozrnna ryza, zelenina (surova), cukor nahradte steviou, to je najlepsia volba. POzor na laktozu a fruktozu, laktoza v ml. vyrobkoch - presedlajte na vyrobky z kozieho a ovcieho mlieka, ziva bryndza s bakteriami ml. kvasenia je idealna, vyhybajte sa kravskemu mlieku a vyrobkom z neho.
Kvasinky musite atakovat tam, kde sidlia, kde je ich hlavny tabor a to je tenke a hrube crevo. Najväcsim nepriatelom kvasiniek je v podstate vojsko zostavene z celeho radu roznych bifido-bakterii, zo zdravych kvasiniek - aj take jestvuju, ktore musite futrovat a zivit a to ich nasadenim v co najväcsom mnozstve a ich vyzivou - inulinom, vlakninou, tekutinou, cim sposobite ich rychly a silny narast a paralelnou imunokurou (idealne Imunor a pod.), treba podporit hlavne specificku imunitu organizmu.
Paralelne k tomu by bolo fajn brat oralne antimykotikum, ak zabera Canesten na sliznicne problemy, tak je dost realne, ze by pomohol oralne Fluconazol na recept, ale treba to potiahnut par tyzdnov.
K tomu je potrebne pouzit aj prirodzene zbrane - olivovy olej, oregano, cesnak, existuju aj preparaty napr. z iherb.com, k tomu navysit zinok, chrom, vit. A, E, C,kys. listova, biotin.
Dobra byva aj Chlorella.
Plus skuste vydupat imunoterapiu napr. s Imunorom (navsteva imunologa).
Pokracujte v lok. terapii Canestenom, ak mate stastie, pojde o C. albicans alebo podobny typus, existuju ovela tazsie pripady s velmi tazko eliminovatelnymi non-albicans kvasinkami, kde sa musia pouzit ine preparaty a tie su velmi drahe a ide to vsetko cez ziadosti na poistovnu, nechcite to zazit.
Pevne dufam, ze to date, len musite vytrvat a previest ten komplexny program, tu proceduru na vsetkych frontoch paralelne + po lek. stranke musite zajst za imunologom + zohnat oralne antimykotikum, mozno dostanete oboje od imunologa, ak nie, tak od imunologa Imunor ap od., od kozneho oralne Fluconazol na recept. Trvajte na tom.
Dajte potom vediet, ako ste pochodili.
P.S. vyhybajte sa kuraciemu mäsu, bravcovemu mäsu - antibiotika, hormony, asi nejete veci z bio-fariem..., syry z kravskeho mlieka a kravske mlieko tiez bokom, tiez privela hormonov a ATB a privelmi zahlienuju, toto je dost podstatne v boji proti kvasinkam.
A kupte si na sladenie Steviu. Zeleninu surovu kazdy den.