Odpovedal: Dagmar
Re: c. krusei a clotrimazol
(číslo príspevku 246.779, zo dňa 05.02.2015. videné 246x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 246779:
Ale kde,ani farmaceut nie. Vas uspech sa da povazovat za celkom dobry, predsa len ste toho dosiahli viac ako naposledy. Ok, ked vezmem do uvahy, ze dostat sa k Batrafenu je aktualne pre Vas nemozne, Clotrimazol sam o sebe, ak C. krusei vykazuje citlivost je volba c. 2, ale musi sa to potiahnut minimalne 14 dni - to je minimalna doba - pri infekciach, ktore trvaju dlhsie, aj dlhsie.
Ako vnutorne, tak aj zvonka lokalne, idealne by bolo potiahnut to PARALELNE s Itraconazolom (Sporanox) a nie osve. Partner: nuz, 3 kapsuly Sporanoxu hmmm a co lokalna paralelna liecba? Nic? Sporanox nepenetruje do oblasti, ktore sa daju zasiahnut IBA lokalne, vzdy treba paralelnu liecbu k systemickej - aj lokalnu co sa kvasinkovych infekcii tyka. U neho staci samozrejme mast, idealne minimalne 7 dni, kedze ak vobec - u neho bude iba osidlenie sliznic.
C. krusei nie je casty nalez, hoci infekcie z radu non-albicans kvasiniek rapidne narastaju.
Hlavne ta problematicka C. glabrata s mnohopocetnymi rezistenciami.
Paralelne k tomu vsetkemu je potrebna sanacia criev, probiotika, vlakniny, vela zeleniny, atd.
Este k tym standardnym postupom - to je bezny problem, nuz ale su pripady, kedy schema F nie je aplikovatelna na pacienta, vtedy treba vymysliet iny plan liecby, na co nie kazdy je ochotny pristat.
To je problem vsade na svete.
Ak mate Clotrimazol na 12 dni, zvysok kupte volnopredajne za svoje vratane kremu, potiahnite to dosledne 14 dni a aj dlhsie, musite ju bombardovat, inak to nejde a zachytit vo vsetkych skrysach, v zahyboch koze, klitoridalnej oblasti atd.
A nezabudnite na podporu imunitneho systemu. Ale bez antimykotickej liecby sa jej nezbavite, no a ako som uz spominala, mykoticke ochorenia (ako sliznic, tak i koze, nechtov atd.) su velmi typicke prave tym, ze ich liecba je dlhodoba a zlyhava to prave na tom, ze je liecba prikratka, pacienti (mnohi) nedosledni), niekedy je to podcenovane aj lekarom (nie vsetkymi) a tak preziju spory a ona sa opät pekne krasne rozmnozi...