Odpovedal: Dagmar
Re: otazka na psychologa resp. psychiatra
(číslo príspevku 246.444, zo dňa 17.12.2014. videné 210x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 246444:
Nie som psycholog ani psychiater, dovolim si ale vyslovit vlastny nazor - prijat ho nemusite.

Nechcem Vasho brata ospravedlnovat za to, co spackal ci neriesil najspravnejsie, kedze viem iba par info vytrhnutych z celku.
Skuste si predstavit cca., ake to asi je, byt v jeho kozi a to desiatky rokov so vsetkym, od fyzickych, psychickych aspektov, zivotnych ran, obmedzeni, faktu, ze nemal moznost zit normalny zivot ako vy ostatni atd. - ok, kompenzoval to ako vtedy najlepsie vedel - co vypalilo zle, ale uprimne - viete si predstavit, kolko sily to stoji vobec dalej zit v tomto kontexte?
Ludia zijuci zivot, kde maju aspon ake-take zdravie, zabezpecenie, oporu v partnerovi, aj rodine sa neraz zosypu pre sebemensom probleme, nieto keby sa im zrutil cely zivot a museli s tym zit do smrti.
Myslim, ze Vas brat potrebuje pocitit nasledky - dosledky, ALE myslim aj, ze tym, ze mu davate najavo ako velmi vas vsetkych sklamal a aki ste rozcarovani - mu absolutne nijako nepomozete, len ho este viac drvite smerom nadol.
Budte mu oporou vratane procesu odvykacky, budte dosledni - ale dajte mu pocitit, ze ma ako clovek svoju hodnotu a nezabudnite mu nikdy povedat, co si na nom cenite a za co ho obdivujete, lebo on musel toho zvladnut velmi vela, to si budte ista.
A myslim, ze velmi vela Vam nikdy nepovedal, ale dusi to v sebe.

Nema vyznam niekoho drvit, hlavne ked vidno, ze je ochotny na sebe makat.
Ani Vy ani zvysok rodiny nie je idealny a keby ste si kazdy zacali zametat pred vlastnym prahom, prisli by ste na to, ze sami toho mate pozehnane, co treba zmenit ci napravit...

On musi citit Vasu lasku, oporu a uznanie/ocenenie, inak nebude mat motivaciu.