Odpovedal: Dagmar
Re: sexualna orientacia
(číslo príspevku 246.418, zo dňa 10.12.2014. videné 289x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 246418:
Len klud :-). Ak dokazete prekonat aspon trochu tu Vasu paniku z Vasej situacie a budete schopna sebareflektovat ako vlastnu osobu, tak aj Vas zivot a pojdete v case spät, zistite, ze to, co sa Vam deje je uplne logicke. A je to aj pochopitelne a osobne na tom nevidim nic patologicke na rozdiel od Vas.
Skor v tom vidim ako velmi pravdepodobny problem s vlastnou sexualitou ci skor pristupe k vlastnej sexualite a k vlastnemu telu, v kombinacii s faktom, ze ste dosiahli vek, kedy nastava u väcsiny ludi velka zmena na viacerych leveloch a potom sa to este deje okolo 70tky, dozrievate a uvedomujete si veci, ktore ste doteraz potlacali vratane doteraz neriesenych zalezitosti.
Okrem toho - ako sama pisete - vo vztahu sa to vyvinulo smerom, akym sa to vyvinulo, no Vasa sexualita nezaspala a nastal prirodzeny konflikt. To bola iba otazka casu.
Fakt, ze sa Vam pacia aj zeny, je uplne normalny :-). Ocenit krasu ci pritazlivost inej zeny je velmi pozitivna schopnost a je toho schopnych male percento zien bez toho, aby v nich vyvstali negativne emocie typu zavist ci ziarlivost a nasledny konkurencny boj atd.
Fakt, ze citite atrakciu inej zeny alebo si uvedomujete jej sexualitu a krasu neznamena, ze ste homosexualne orientovana. Okrem toho je zname, ze z heterosexualnych ludi nikto nie je 100%ne heterosexualny, ani muzi nie. Je teda plne OK, ak sa Vam parkrat v zivote stane, ze Vas pritahuje aj zena, nielen muz (I). Navyse, vela robi aj projekcia vlastnych potrieb, tuzob a vasni, ktore v sebe potlacate a nepripustite si ich - na inu zenu :-).
Tak,ako odmietate masturbaciu, hoci po nej tuzite, odmietate aj myslienku, ze by bolo mozne, ze by Vas mohla pritahovat ina zena a hned prepadate panike, ze ste lesbicky orientovana.
Len klud, nic sa nedeje, je to uplne normalne a skuste sa zamerat ked uz tak na riesenie toho, po com skutocne tuzite a skuste sama sebe dovolit lepsie spoznat aj vlastne telo.
Nie je to nic amoralne - prave naopak, cim lepsie sa spoznate a cim skor si uvedomite, ze zdrava sexualita je nieco uplne prirodzene a je to sucast Vas samej, tym lepsie.
Myslim, ze mate predsudky, nejake vzite presvedcenia, co je spravne, co nie a teraz sa Vam deje nieco, co sa plne vymyka Vasej doterajsej linie a uplne Vas to vyviedlo z miery.
Nic viac sa nedeje. Lenze dosiahli ste vek, kedy je normalne, ze dozrievate a zistujete, ze ste ina, ako bol Vas doterajsi sebaobraz. Spoznavame sa cely zivot a niekedy je dobre zburat zabrany, mury a okliestenia (casto prinesene z domu, vychovou atd.). Je to vyvoj a tak to ma byt.