Odpovedal: Dominika
Re: Alkohol vo vzťahu
(číslo príspevku 246.229, zo dňa 10.11.2014. videné 293x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 246229:
Ahoj. mne by vadilo to, že popija aj v praci, že jednoducho nevydrži do konca pracovnej doby, skús sa s ním porozpravať prave o tomto, aby to obmedzil.
ale čo sa týka toho, dať si pivo cez den, to podla mna nie je nič extra strašné, pokial ten človek pozná svoju mieru, ja sama, a to som žena, nemám problém si dať 1-2 poháre piva cez den po obede, prípadne po príchode z práce a nič zlé v tom nevidím, a nepovažujem sa za alkoholičku.
môj priateľ nezvykne piť vo veľlkom množstve, iba zriedkavo, ked je nejaká príležitosť tak si vypije viac, pracuje na smeny a 4 dni je v práci a 4 doma, tak počas tých dní čo pracuje, tak každy den po príchode z prace si da 1-2 pivá, z toho sa predsa neopije, len sa trošku odreguje,,,viem že pre niekoho je to nepredstaviteľné množstvo, ale máš pravdu v tom že na slovensku je to také bežné, nevravím že je to to najsprávnejšie, ale ked je to všetko s mierou tak je to v poriadku. Neboj sa, že sa z neho musí stať zákonite alkoholik, možno ak má otca alkoholika, tak ma vacsie predispozicie k tomu, ale ani to nemusi byť pravidlo.
skus na neho netlačiť, iba mu povedz že sa ti nepáči to pitie v praci a chvilu ho sleduj, či sa niečo zmení, alebo nie...myslim že najlepší obraz o tom či bude alebo nebude alkoholik uvidis, ked s nim budes trosku dlhšie ako pol roka, vsimaj si či siaha po alkohole v nejakych stresovych alebo kritickych situaciach, prípadne či nepije potajomky,

koniec-koncov, alkohol v malom množstve je podla mna "na liek", viem o mnohých ludoch z rodiny a okolia, ktorí sa dožili vysokého veku (aj blízko 90) a povacsinou žiadny z nich nepil vela, ale každý den si niečo dal, nejaký ten poharik pálenky, prípadne pivko.

tak ti prajem, aby ste to vyriešili, drž sa :-)