Odpovedal: Dagmar
Re: Zväčšovanie v menopauze
(číslo príspevku 245.377, zo dňa 29.07.2014. videné 231x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 245377:
Je to tak, s mnohym suhlasim. Este nieco pre Perlu - este ovulujuca zena spotrebuje za den oproti uz neovulujucej zene o 300 kCal menej... Tolko energie viac za den potrebuje zena, ktora je este vo fertilnom veku IBA kvoli ovulacii samotnej - a danemu cyklu. Velkym problemom dalej byvaju potraviny s vysokym glykemickym indexom (vsetko sa da nastudovat na webe) prave kvoli riziku postupneho zvysovania inzulinovej rezistencie v organizme, co sa buduje casto roky, desiatky rokov a nasledne nastava ci uz postupny vznik diabetu typu II. alebo minimalne neschopnost schudnut, ukladanie tuku z nevysvetlitelnych pricin - pre pacienta.
Dalej - treba vyrazne redukovat zivocisne potraviny, navysit surovu zeleninu a vela cistej vody.
Zivocisne potraviny dnes obsahuju vela hormonov, antibiotik atd., co podporuje estrogenovu dominanciu.
Mnohi ludia, ktori presli na stravu plnu surovej zeleniny s minimom zivocisnych potravin sa postupne, pocas mesiacov zbavili nielen nadb. vody ale aj kilogramov, tuku.
Niekedy to trva samozrejme dlhsie.
Vyhybajte sa potravinam mucnym, muke ako takej, vsetkemu kde su fytoestrogeny, soja napriklad.
Skuste si kupit Wild Yam, Agnus Castus a zacat s tym - je to prirodneho charakteru a nie je to na predpis, ale musite mat trpezlivost, aspon polroka, kym sa ukazu prve vysledky.
Pohyb - pohyb je strasne dolezity aj pre upravu funkcie cinnosti nadoblickovych zliaz, dalej redukcia STRESU ako takeho - najmä emocneho.
Spanok - zariadte si to tak, aby ste sli spat uz okolo 20-21h, je to dolezite pre regeneraciu cinnosti nadobliciek.
Takisto pre tvorbu rastoveho hormonu a dalsich hormonov, ktore vsetky ovplyvnuju ukladanie tuku v tele.

A vela tekutin, voda, voda a este raz voda. Casto pomoze aj detoxikacia criev - par mesacne kury.
Tiez nie je zle zaradit raz tyzdenne cisto jeden den, kde budete prijimat iba cerstvo odstavene stavy. Nic ine. Mnohi ludia s nadvahou maju problem s crevnou nerovnovahou, preto sa vzdy aj oplati dlhodobo brat vysokodavkovane probiotika na jej obnovu, vela vlakniny - k tomu je potrebna aj voda, mikrovlakniny napr. inulin na ich vyzivu.