Odpovedal: Dagmar
Re: E coli
(číslo príspevku 244.772, zo dňa 04.06.2014. videné 292x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 244772:
Neprekvapuje ma, ze mate nielen urologicky, ale aj gynekologicky problem. Je to prepojene a ak mate chronicky ci recidivujuci zapal v posve, uretra sa zvykne po prekonanych zapaloch, dilataciach ci inych zakrokoch je nachylnejsia, zapalit taktiez. Este by som u Vas - ak neboli robene - nechala doplnit stery z cervixu (krcka maternice) a z uretry na atypicke bakterie chlamydie, ureaplazmy, mykoplazmy, k vseobecnemu steru na aerobne + anaerobne bakterie a kvasinky urobit tento nielen z posvy, ale taktiez aj z uretry.
Treba preklepnut vsetko, co prichadza do uvahy a podla vysledkov nariadit liecbu. Co sa tlaku na moc. mechur tyka, kedy naposledy sa robilo vysetrenie tzv. uroflow (priebeh mocenia) a nasledne sono na urcenie rezidua mocu v moc. mechuri, laicky povedane - ci Vam po vymoceni ostava zvysok mocu v moc. mechuri a kolko ml?
Uretralne problemy su casto sposobene atypickymi patogenmi alebo suvisia so zapalmi posvy, odkial sa uretra vzdy spoluinfikuje. Treba to doriesit.
Ak Vas gynekolog posiela k urologovi a naspät, nechajte si hore uvedene stery urobit u dermatovenerologa (kozny lekar) a urolog nech spravi ostatne (uroflox, sono, kultivaciu mocu na bakterie, kvasinky a citlivost). Napiste potom.