Odpovedal: Dagmar
Re: Neviem si rady
(číslo príspevku 244.534, zo dňa 12.05.2014. videné 497x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 244534:
Kym Vam odpovie lekar-gynekolog, zatial tolko: treba doriesit niekolko veci. A konkretne vylucit kondylomy, HPV inych typov, urobit este aj cytologicky ster z krcka maternice na ziskanie aktualneho cytologickeho vysledku, kolposkopicky dokladne vysetrit dane arealy, ci nejde napr. o herpes genitalis (vaginalny herpes) alebo ine kozne ochorenie - tu Vam moze skor viac pomoct velmi skuseny dermatovenerolog ako gynekolog, takisto treba vziat ster na Chlamydiu trachomatic - PCR z krcka maternice, pretoze krvne vysledky mozu vykazovat uz prekonanu infekciu alebo chronicky perstistujucu infekciu, ktora mohla byt ziskana pred rokmi a nemuselo vobec vo Vasom vztahu dojst k nevere. Dolezite je zistit, ci mate chlamydiovu infekciu aj Vy. A to ako sterom, tak aj z krvi - to su vsak orientacne hodnoty, ster by vylucil akutnu infekciu. Co sa Vasich vysledkov kultivacii tyka, slo o zmiesane infekcie sposobene bakteriami a kvasinkami, co zodpoveda najmä narusenej mikroflore, tu netreba podcenovat fakt, ze tych aplikacii bolo vela a dlhodobo, zrejme sa nikdy po liecbe vag.flora nanovo nebudovala dlhodobo lactobacilovymi cipkami + paralelne k tomu sanacia crevneho traktu a nasadenie oralnych probiotik a prebiotik + mikrovlaknin.
Po castej aplikacii vaginalnych lieciv je casto sliznica velmi podrazdena a citliva, su v nej mikrotrhlinky a lahko dochadza k reinfekcii ci inej, novej infekcii novymi mikroorganizmami, ktore sa mohli rozmnozit prave kvoli narusenej mikroflore a mechanicky narusenej sliznici. Treba ju zahojit, dobre su napr. vag. cipky KitOvuli, ktore vyhoja sliznicu a zahoja mikrotrhlinky a treba bezodkladne vybudovat zdravu vag. floru dlhodobo zivymi lactobacilmi + rovnako creva.
Je to beh na dlhe trate.
Kazdopadne vsak navstivte dermatovenerologa pre komplexne testy, zvlast HPV, kondylomy, evtl. herpes genitalis, dermatitida, lichen atd. Treba to vylucit + dermatovenerolog Vam spravi aj ster na chlamydiu trachomatis + vezme Vam krv.
Dajte vediet, ako ste dopadli.