Autor otázky: Veronika
Neviem si rady
(číslo príspevku 244.518, zo dňa 09.05.2014. videné 518x)
ODPOVEDAŤ
 

Text príspevku číslo 244518:
Dobrý deň
Mám 34rokov a som žena.
Obraciam sa vás s problémom, ktorý ma veľmi trápi, asi najlepšie na lekára gynekológa.
Začalo to v decembri 2013 svrbenim (poštipkávaním)v oblasti konečníka, ktoré sa asi po týždni objavilo aj na vonkajšej strane pošvy, pribudlo začervenanie aj malé vyrážky. Bola som s tým u môjho gynekológa, ktorý si pravdepodobne myslel, že ide o zlú mikroflóru, pretože som mávala s tým problémi. Predpísal mi GYNOFLOR (bez výteru). Po dobratí som bola na kontrole, no nič sa nezmenilo, problémy pretrvávali. Zdalo sa mu, že sú to vaginálne bradavice. Urobil mi výter.
Moc to nerozoberal. Výsledky ukázali, že ide o plesne candida alb., corynebacterium spp. a streptokok sk.B a predpísal mi KANDIBENE 100 na 12dní. Nezabralo. Na ďalšej kontrole urobil znovu výter a predpísal penicilínove čípky NYSTATIN na 16dní. Znova nezabrali akurát sa zmiernili príznaky. Vo výsledkoch už nebol streptokok ale pribudla nová baktéria Klepsiella pneumonia. Doktor spochybnil branie čípok a urobil znova výter a predpísal ďalšie penicilinove čípky MEDOCLAV 0,1 na 20dní. Potvrdilo sa to isté akurát zmyzla Klepsiella a znovu sa vrátil streptokok. Manželovi to začalo vŕtať v hlave tak požiadal môjho gynekóga, aby ho poslal na vyšetrenie k urológovi. Z výsledkov sme boli, prekvapený, lebo mu bola zistená chlamydiová infekcia - IgA negat., IgG negat - na ktorú ho začali liečiť. Keď sme prišli s tým za mojim gynekológom, nevedel nám nič vysvetliť. Mne pri kontolách viac-krát naznačoval neveru, no pred mužom to už nikdy nespomenul, tak sa ho muž rovno opýtal, či si myslí, že každý spávame s niekým iným. Nemal žiadnych slov. S manželom sme to doma dopodrobna rozoberali, rozprávali sme sa otvorene o možnej nevere. Tvrdí mi, že s nikým nič nemal, čo mu aj verím no môj lekár mi to spochybňuje. Chodí ráno do roboty, z roboty rovno domov. Nikam inam sám nechodí. Z mojej strany sa nič nestalo. Milovali sme sa vždy s kondómom, ktorý sme nasadzovali pred vyvrcholením. No keď nastali problémy nasadzovali sme ho už na začiatku a už asi mesiac spolu nespíme. Výsledky sú vždy bez zmien. Vždy je to dookola. Výter a ďalšie lieky. Robila som si výplach aj manžel Aquitoloxom - D 12dní, znova výter, momentálne beriem MACMIROR COMPLEX 500. Po dobraní ma znovu čaká výter, no ja vždy cítim, že sa to nemení.Akurát sa zmiernilo svrbenie, poštipkávanie je stále, začervenanie okolo pošvového vchodu, vyrážtičky (pľuzgieriky). Som z toho zúfalá. S manželom už pochybujeme o tom, či doktor lieči, alebo len skúša. Mohli by ste mi prosím poradiť, ako mám ďalej postupovať a vysvetliť mi, čo nám vlastne je a čo to mohlo spôsobiť. Manželov urológ poradil urobiť si rôzne vyšetrenia: krv, na ústnu flóru, UNK vyšetrenie... Tie máme vporiadku.
Mávam bežné choroby ako sú: nádcha, pokašlievanie, bolesti v hrdle - 1 až 2 krát do roka a gynekologických akurát s mikroflórov. Tá sa objaví objavila tiež raz do roka, no asi rok som je nemala a teraz v decembri to začalo znova. Som nefajčiarka.
Pracujem ako manipulan - vo firme pri páse.
Pomôžte mi prosím. Rúca sa mi kôly tomu celý svet a manželstvo.
Ďakujem