Odpovedal: alena
Re: Mám pocit akoby ma svokra obrala o dieťa
(číslo príspevku 243.488, zo dňa 12.02.2014. videné 280x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 243488:
No zbytočne to prežívaš tak dramaticky. So svokrou si musíš urobiť poriadky sama, jednoducho nemôžeš dovoliť, aby ťa svokra viezla k pôrodu alebo sa ti pchala do pôrodnej miestnosti, ak si to neželáš. Toto sú veci, ktoré musíš dať najavo.
A čo sa týka dieťaťa, určite on ešte nikoho neuprednostňuje ani na svokre nelipne. Onedlho bude presne rozoznávať kto je jeho mama (myslím tým, že vie to dobre už teraz, akurát, že ti to nevie dať najavo). Ja mám dve deti. A poznám mnoho detí. Zväčša sú deti rady so svojim starými rodičmi, lebo keď sú s nimi oni sa venujú čisto im. Dávajú im pozornosť, ktorú oni tak chcú. Ty musíš robiť mnoho iných vecí popri deťoch. Ale nič sa nedeje, toto je úplne v poriadku. Jednoducho jej iba nedovoľ, aby narušovala vaše súkromie, povedz na rovinu čo sa ti nepáči, a hotovo. Ona sa s tým musí vyrovnať, že je to váš život, vaša rodina. Neboj sa nič, zo svojej skúsenosti viem, že ak bude mať dieťa dobré babky, a budeš vedieť, že tam je to dieťa spokojné, budeš aj ty rada. Budeš si môcť oddýchnuť a budeš si môcť aj často niekam vyraziť. Mnoho matiek takéto šťastie nemá, buď babky nejavia záujem alebo to s deťmi moc nevedia a deti ich odmietajú.
Podľa mňa by ste mali iba eliminovať prítomnosť svokry na čas, ktorý si určíte, tak aby nemohla nijakým spôsobom nikoho znervózňovať a narúšať tak vaše vzťahy. :( to je celé. A je to úplne jedno, či svokra vo svojej prítomnosti ako to nie je 20 hodín z dňa ukazuje svojmu vnúčaťu že tu máš mamu. Ty si predsa tá, ktorá dieťa ukladá, umýva, stará sa o neho a je s ním. To dieťa veľmi dobre vie.