Autor otázky: Katarína
Mám pocit akoby ma svokra obrala o dieťa
(číslo príspevku 243.487, zo dňa 12.02.2014. videné 361x)
ODPOVEDAŤ
 

Text príspevku číslo 243487:
Dobrý deň.
Mám 8 mesačného syna. Rodila som cisárskym rezom. Po narodení dieťaťa pri mne bola svokra, hoci mi moja mama hovorila aby som prišla domov, k našim. Ale kedže ja som chcela byť aj s manželom dohodli sme sa tak že k nám príde svokra.
Keď som prišla z pôrodnice, mala som ešte bolesti, bolo mi zle. Svokra sa ku mne správala tak že mi nechcela dať malého ani na ruky, ona sa s ním prechádzala, držala ho na rukách, rozprávala sa a ním. Aj mi pomohla, navarila, ale veľmi zle som to všetko prežívala. Ona prežila s mojím dieťaťom tie prvé chvíle, malý sa jej pozeral do očí keď ho nachovala. Ja som o mlieko prišla keď som prišla z pôrodnice lebo mi ona a manžel robili stresy. Manžel bol nervózny, nervózna bola aj svokra, dokonca to dopadlo aj tak že manžel povedal že odíde. Neskôr mi hovoril že ho rozčuľovala jeho mama a že ja som vyzerala ako mŕtvola. Svokra s niekým vždy telefonovala a sťažovala sa, ja som ju posielala domov ale nechcela odísť. Hoci keď bol manžel nervózny a malý plakal tak na neho zvrieskla "nerev". Neskôr už pri mne bola moja mama, a tá malému vždy ukazovala že tu máš mamu. Na mňa. Nemohla som sa po tom cosárskom reze zotaviť, stále som mala hnačky, vracala som, bolel ma žlčník.
Teraz má malý už 8 mesiacov a mám pocit že najradšej má svokru. Ja som s ním každý deň, ale ja sa starám aj o domácnosť, pripravujem mu jedlo. Snažím sa mu venovať. Ale keď prišla svokra tak to boli zo synovej strany najprv veľké úsmevy a teraz je to už plač s tým že chce ísť k nej. Manžel na to povedal že jeho mama ho rozkokoší, potom odíde a malý je potom nepokojný.
Ja neviem čo robím zle, pripadám si ako zlá matka. Môže moje dieťa vnímať ako matku moju svokru? Toto je jej prvé vnúča, svokra očakáva že budeme mať aj druhé dieťa ale ja nejako nechcem. Inak svokra je ten typ človeka čo sa do všetkého starie, keď som mala rodiť tak mi začala hovoriť že mi príde k pôrodu nejaká ich známa, detská lekárka. Bolo mi to nepríjemné. Rozhodla som sa rodiť v inom meste. Manžel ma viezol do pôrodnice a svokra s nami. Ešte sa aj pýtala sestričky či môžu so mnou ísť na predpôrodnú sálu. No proste hrôza. Ja som ten typ človeka čo nechce mať s nikým problémy.
Ale veľmi ťažko prežívam to že moje jediné dieťa lipne na nej. Čo mám robiť?