Odpovedal: S.
Re: intolerancia mlieka
(číslo príspevku 242.694, zo dňa 23.11.2013. videné 316x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 242694:
Mám 30rokov som, žena.Dlhé roky trpím žalúdočnými ťažkosťami,najmä ráno po prebudení mi je zle alebo ma bolí hlava. ťažkosti mám od puberty cca.Doterajšie vyšetrenia /MR hlavy a brucha,CT hlavy a brucha/ neodhlali príčinu problémov.Navštívila som viac krát gastro, bola som viac x na hadičke mala som 2x helikobaktera a 1x vred na pažeráku. Všetko bolo preliečené antibiotikami. Kedže sa iné príčiny nezistili, bola som zaslaná k psychiatrovi.Toho už navštevujem vyšše 10rokov.Skúšal mi všelijaké tabl. nakoniec bolo najlepšie po lieku Ludiomil.Pri ktorom sme ostali,no kedže mi najlepšie robil na žalúdok. Už som sa ho viac krát snažila vysadiť pod radami lekára no nedalo sa stavy sa vrátili.Lekár mi povedal, že mám zvýšiť dávku ak budem pociťovať,že mi je zle.Čítala som prípeh jednej pani ktorá si prešla presne týmto ako ja brala roky lieky na depresiu a zrejme zbytočne pretože to bola chyba stavy,zistili jej histamínovú intoleranciu...
Teraz ked som sa začala viac sledovať, čo zjem, vylúčila som mliečne výrobky som zistila, že sa cítim lepšie aj po najnižšej dávke antidepresív.
Moje problémy prebiehajú asi takto: nastane mi zle,nevolnosť,točenie hlavy,závrate,vracanie,dýchavičnosť,trpnutie končatín a tváre,všetko prechádzalo do psychiky.Po väčšine stavoch skončím na pohotovosti alebo na urgente.
Na pohotovosti, mi lekár doporučil aby som zašla na NEURO kam som chodila len kôli migrénam, na test zistenia tetánie,ktorý sa potvrdil, takže tetanické záchvaty.Boli mi doporučené len Magne B6 a vápnik, čo beriem pravidelne.No záchvaty sa mi aj napriek tomu vracali.
Neviem či si spomeniem všetky lieky čo som brala no skúsim:Maxal,Tritico,Spitomin,Neurol,Frovamed,Helicid,Pangrol,Itoprid,Imigran,Quarelin,v názve bolo triptan no už neviem názov,viac si nespomínam na názvy.
Na migrénu teraz používam ergotamínové čípky ktoré beriem asi 5 rokov.

Dva týždne si vediem denník bolo všetky ok len včera som si dala rožky so šunkou a tehlu syr zapečené a cca do pol hodiny mi nastali neskutočné krče v bruchu dala som si hned buscopan a po 2 hodinách prešlo.
čítal si vela na internete a v časopisoch o intolerancii mlieka,histamínove a alergiach som sa sama rozhodla si dať vyšetriť,kedže mi to nikdy žiadny lekár nenavrhol.Myslela som, že ked mi lekár vylúčil intoleranciu, že to vyskúšam čo to spraví...ešte teraz mám nafuknuté brucho a taký divný pocit v bruchu.Hnačky mávam ale mi aj pomôže ked pri tomto záchvate vytlačím stolicu,nachvílu sa ulavi,no nie na dlho.A som si všimla že mi stvrdne v bruch niečo asi črevo od vaječníka laveho cca po cca panvovu kosť vždy len lavá strana.
Na tu alergologiu čakam 2 mesiace na ktorú som objednaná na december.
Hádam toto postačí, neviem čo by som ešte uviedla.