Odpovedal: S. L.
Re: otazka pre p. Krovaka
(číslo príspevku 242.315, zo dňa 23.10.2013. videné 259x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 242315:
- potenie - myslím, že číry, vodovitý, bez zápachu, aj vlasy spotené, proste zaliata potom
- v 2008 som striedala antikoncepciu a keď začalo to lýtko moc opúchať, tak som to úplne vysadila a odvtedy neberiem. začali hádky s partnerom a po polroku hádok atď rozchod. ale potom sme to dali znovu dokopy po cca 2 mesiacoch.nejaký úraz, ktorý by som si pamätala ako vážnejší alebo podobne som vtedy nemala, vlastne nikdy. v tom roku začali aj rodinné problémy. stres pracovný bol už vtedy celkom výrazný. chodila som ešte aj externe na VŠ. dlhodobejšie som vždy riešila skôr tú imunitu.
- hlava ma nejak často nebolieva, ale ak áno, tak následkom krátkeho spánku; alebo keď pijem málo vody.
- nevidím dobre. mám dioptrie do diaľky. nosím ich na doporučenie očnej pri práci s PC, do kina, na telku, ale bežne po vonku ich nenosím (vraj aby nezleniveli). ak dlhšie pozerám na PC bez okuliarov, tak ľavé oko ma začne pobolievať, teda nie oko ako skôr okolie a ťahá sa tá bolesť cez spánok ako keby cez líce a ešte dozadu cez ľavú stranu hlavy až za ucho a dole ku krčnej chrbtici. mávam aj suché oči alebo svetloplachosť, keď málo spím. únava výrazne ovplyvňuje ostrosť.
- menštruáciu mám pravidelnú, prvý deň so silnými kŕčmi, že bez liekov proti bolesti by som to asi nevydržala. bez bolesti bola len počas antikoncepcie

ešte mi napadlo, že som nespomenula, že som mierne chudokrvná. v r. 2006 myslím som brala antibiotiká na chlamýdie trachomatis v spojení s mykoplazmami - k imunologovi ma vlastne poslala gynekologička. a pľúcne chlam. mi vyšli v testoch v tzv. šedej zóne či čo to je a nikdy mi to DR neliečil.