Odpovedal: circhoza
Re: cirhóza pečene
(číslo príspevku 241.019, zo dňa 05.07.2013. videné 520x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 241019:
Gitka a vsetci tu pritomni.. pisem vam, ako to dnes v zdravotnictve u nas funguje.. Dva dni som otcovi robila lymfomasaz a na moje pocudovanie odpuchli mu nohy, ale vcera som si vsimla opuch lic..Ale vcera so mnou normalne komunikoval, masirovala som mu chrbat a snazili sme sa o srandu, len bol velmi slaby. Uz skoro styri dni sa neodvazil nic zjest, lebo to vyvratil. Dnes ked sme tam hned rano prisli, sa pytal sam do nemocnice.. videla som, ze je na tom velmi zle...volam zachranku okolo jedenastej.. same otazky.. nechcu pocut co hovorim..ze styri dni nic nejedol, ze je dehydratovany..ze sam sa pyta do nemocnice, lebo sa nevie ani postavit..vraj po lyzickach vodu a po lyzickach stravu,lebo vraj to, ze nevladze nic zjest po zvracani, je len psychycka zalezitos!!!!!!!!!!!nie som ani lekar, ani sestra, ale to co je???????????
a ked..tak zobrat na hotovost a ked sa nevladze postavit.. nech zavolam nejakeho suseda, co mi pomôze a nasadi do auta..NEVERIM!!!!!!!!!neverila som, ked som kukala tento pristup v telke, ale zazila som to, verte mi!!a este mi dala cislo telefonu na pohotovost v nasom meste.. nevladzem, tak sa postavim a ked vidim ocka, utekam osobne na pohotovost.. nikto tam nie je..tak sa rozplacem a hovorim sestricke a dr., co sa stalo.. len krutia hlavou a dr. mi slubi pomoc, ze pride ho pozriet a ona potom zavola zachranku.. idem domov, nech som tam, kym pridu, ale medzitym vola muz, ze otec uz tazko dycha.. utekam naspat po dr .. a vravim, nech necaka a nechide okamzite, ja dobehnem..je tam manzel a mamina. lenze.. vraj ak tazko dycha, ona nema kyslik!!ale zlata, lebo vravi, aby som od nej volala zachranku, ked by to neslo, vola ona.. volam zachranku..zasa blbe otazky a uz kricim, aby sa nepytala a okamzite poslala zachranku na nasu adresu.. tak sa este urazene pyta, co kricim a mam sa ukludnit a dat manzelove cislo..manzel pri otcovi.. vraj mu volala, ze posiela zachranku a otca ma posadit, aby sa neudusil....uverite???????to este nie je koniec..prisla zachranka.. Dakujem pani Dr. ktora tam bola, meno neviem, ale vyjazd bol z Cilistova-Samorin...uzasna.. otec mal pulz uz len 30.. a o tlaku ani nehovorim...stabilizovali ho, vsetko mi vysvetlila a zobrali do DS do nemocnice.
este kusok predtym...
vlastne pred dvoma tyzdnami ked to zacalo.. otec z jedneho dna na druhy zacal akoby zle rozmyslat a bol divny.. mal zrovna brata u seba na dovolenke.. poprosila som ho, ci ho nezoberie k lekarovi.. bolo to len tyzden po kontrole u internistu, ale on ho zobral.. Domaca pani dr. uznala, ze musi do nemocnice, ale musi k internistovi.. tak znova za nim a dobre, musi do nemocnice ale najprv vysledky.. vysetrenia este raz.. vysledky o DVA DNI!!
prezil.. ale stale bol divny.. este chodil a tlak, pulz v poriadku..o dva dni sla s nim mamina po vysledky, ale vraj boli prilis dobre na to, aby siel do nemocnice!!!!!!!!!!!Sme zo Samorina.. internista je tu jeden a tym padom ho pozdravujem!!!!!!!!!!!este sa budeme pocut...
kedze nie som lekarka.. myslela som, ze to prejde.. verila som slepo aj ked som videla, ze to nie je dobre.. dostal zasa lieky.. odvodnit, lebo ma ten ascites..atd.. ale nebolo to dobree.. ale v sobotu este aj na trh isiel a zacal trosku lepsie komunikovat.. bol sebestacny... tesila som sa, ze je to v poriadku...

a teraz zaver.. dnes ked sme sli za nim do nemocnice, mila.. velmi mila pani dr. ktorej tiez tymto dakujem.. povedali mi, ze ocino je na JIs ke.. otazka znela...KDE BOL DOTERAZ??????????????

PREBOHA ZIVEHO? CO SA V TOMTO STATE DEJE??????? budu nas liecit ludia, ktori by nemali byt ani zverolekarmi?????????
ocino nema primarny problem circhozu.. to je celko v poriadku.. ODCHADZAJU mu ladviny!!!!!!!!! kedze asi internistovi uslo, ze ked ho odvodnuje .. vysusa ladviny..a treba dat pozor.. lekarka sa nevyjadrovala,. ved je to kolega, ale nespokojnost som videla.. ale bola uzasna a dakujem jej za to.. neviem, ci ocinovi pomôzu.. hrozim sa jeho vystraseneho vyrazu.. a toho ako mi ruku zvieral.. neviem ci to ladviny zvladnu.. uvidi sa do 24 hodin ich funkcnost, lebo je to zle, ale dalsia malickost.. musi dostat krv..a nevie, ako je mozne prehliadnut to, ze tu krv mal dostat uz davno!!hemo ma 5 a predpokladam, ak by lekar vsetko scital dokopy a trosku viac sa aj srdcom a rozumom venovoal, comu mal...sem sa nedokopeme.. viem, co je circhoza.. ale ak clovek môze pozit dva roky, preco mu to treba skratit na dva mesiace??
len tolko som chcela a dakujem vsetkym co pri mne stali..
OCKO SI NAJUZASNEJSI OTEC NA SVETE A DEDO A VZDY SI NIM BOL, PROSIM DRZ SA, MILUJEME TA!!!!!!!!!!!