Odpovedal: Gitka
Re: cirhóza pečene
(číslo príspevku 240.966, zo dňa 04.07.2013. videné 341x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 240966:
Jednoznačne by mal byť hospitalizovaný, riadne vyšetrený, následne úľavové odsatie ascitu a správne nastavenie následnej liečby. A keď neje, má aspoň nutridrinky? Pri tejto diagnóze má na ne absolútny nárok z prostriedkov zdravotného poistenia! Pokryjú aspoň základnú energetickú a výživovú potrebu organizmu. Ak by bolo potrebné po ukončení hospitalizácie podávať infúzie v domácom prostredí - je tu ešte možnosť domácej ošetrovateľskej starostlivosti.
Niekoľko info:

Domáca ošetrovateľská starostlivosť je ambulantná forma zdravotnej starostlivosti poskytovaná v domácom prostredí alebo v inom prirodzenom sociálnom prostredí fyzickým osobám, ktoré spĺňajú nasledovné kritériá:
• vyžadujú ošetrovateľskú starostlivosť,
• sú imobilné, čiastočne imobilné a nie sú schopné samostatne prísť do ambulantného zdravotníckeho zariadenia,
• nevyžadujú ústavnú zdravotnú starostlivosť

Domáca ošetrovateľská starostlivosť je poskytovaná sestrou s príslušnou odbornou spôsobilosťou prostredníctvom Agentúry domácej ošetrovateľskej starostlivosti (ďalej len "ADOS").
Domácu ošetrovateľskú starostlivosť (ďalej len "DOS") navrhuje lekár všeobecnej zdravotnej starostlivosti, s ktorým má osoba uzavretú dohodu o poskytovaní zdravotnej starostlivosti. Ak poskytovanie DOS navrhuje iný ošetrujúci lekár poistenca, Návrh zdôvodní,podpíše a potvrdí pečiatkou ošetrujúci a všeobecný lekár poistenca.
Podľa katalógu výkonov uhrádza zdravotná poisťovňa poskytovateľovi zdravotnej starostlivosti (ADOS) aj výkony prípravy, podávania a sledovania infúzie.


Veľmi držím palce, nech sa mu uľaví!