Odpovedal: Martin
Re: Častý zápal močového mechúra
(číslo príspevku 240.794, zo dňa 20.06.2013. videné 254x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 240794:
Dobrý deň Dagmar. Veľmi pekne ďakujem za Vašu ochotu a ústretovosť. Skúsim priebežne odpovedať na Vaše otázky.
1. Zvyšné zápaly som liečil doma, rôznymi voľne dostupnými preparátmi. Priznám sa, nemal som chuť opätovne brať antibiotiká, obzvlášť keď som mal pocit že opakovane zaberali len dočasne. Predpokladám, že je skôr potrebné nájsť koreň problému, prečo sa zápaly opakujú. Časté v konkrétnom prípade znamenalo, že som mával rovnaké zápaly orientačne tak raz za pol roka. Keď mi lekár predpísal antibiotiká bral som ich podľa predpisu, až kým sa zápal nevyliečil. No potom sa viac menej v rovnakej podobe vrátil o pár mesiacov neskôr.
2. Vyšetrenie prostaty som nikdy neabsolvoval, vždy ju lekár skúmal len cez sono cez brucho. V popise neuvádzal, že by bola zväčšená. Je napriek tomu možné, že by mohla práve prostata spôsobovať problémy? Masáž prostaty sa predpokladám robí ambulantne? Viete mi prípadne popísať ako to prebieha a či je toto vyšetrenie bolestivé?
Lekár mi takisto nikdy nebral ster z močovej rúry.
4. V súčasnosti sexuálnu partnerku nemám.
6. Snažím sa dodržiavať pitný režim, cca 2-3 litre tekutín v rôznej podobe denne. V súčasnosti vážim 75 kilo a meriam 170 cm.
7. Obriezku mi robili ešte ako malému chlapcovi, takže infekcie si predpokladám týmto spôsobom nezanášam.

Určite v najbližších dňoch zbehnem na urológiu a spýtam sa lekára na ďalší postup, keďže by som môj problém rád vyriešil pokiaľ možno definitívne. Myslím, že som niekde čítal, že sa pri opakovaných zápaloch robí aj cystoskopia. Je možné, že by ju lekár navrhol? Ak áno, ako tento zákrok prebieha (a opäť - je bolestivý?)

Ešte raz veľmi ďakujem za Vašu pomoc.