Odpovedal: Dagmar pre Mariannu
Re: E-coli v pošve - nekonečný príbeh
(číslo príspevku 240.793, zo dňa 20.06.2013. videné 264x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 240793:
1. okamzite prestante pouzivat intimky a akekolvek ine vlozky, radsej pätkrat za den mente spodne pradlo z cistej bavlny, prate pri dostatocnej teplote + vyzehlene.
2. mate uplne narusenu posv. floru, ktoru treba kontinualne dlhodobo nanovo vybudovat, idealne su preparaty s Döderlein-bakteriami, kazdy vecer na noc zaviest do posvy 1 kapsulu.
3. kvasinky zistene neboli? pri opakovanej ATB liecbe je to bezne a tiez mozu sposobovat problemy v posve.
4. Kedze mate aj pobolievanie v podbrusku, neviem ci ste bola liecena zatial iba lokalne - vag. tablety, kapsuly, maste, alebo bolo zvolene podla antibiogramu ATB oralne. Pretoze ak sa zapal rozsiril vyssie, tam lokalna liecba nestaci a moze ist o persistujuci infekt. Totizto cesta z posvy cez cervix do maternice a odtial do adnexov nie je daleka, vtedy je lepsie dokladne preliecit zapal systemickym antibiotikom - podla kultivacie a citlivosti.
5. Kazdopadne treba potom popracovat na znovuvybudovani zdravej posevnej flory, aby lactobacily a sliznica sa vedeli branit proti rozmnozeniu patogenov a to iste urobit s crevnou florou, oboje je velmi dolezite.
6. Co sa hygieny tyka, nic nepouzivat, iba teplu vodu a oplachovanie zvonka, ziadne vnutorne vyplachy posvy. Posva ma samocistiacu schopnost a staci dokladne oplachnut vulvu a bez pouzivania inych prostriedkov, ziadne mydla, peny, gely, nic, iba teplu vodu. A na intimky a vlozky zabudnite, aj ked je to neprijemne. Ale nedostane sa tam vzduch + vznika vlhke prostredie a cca. 30% pacientiek ma reinfekcie z tohoto dovodu, co moze byt aj Vas pripad.