Odpovedal: Jara
Re: Tvrde opuchnute brucho PROSIM POMOC
(číslo príspevku 239.922, zo dňa 02.05.2013. videné 678x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 239922:
Milá Ivona. Pribrali ste za 2 roky 13 kg. Kam sa podľa vás uložili? Nikdy ukladanie tuku nie je pekne rovnomerné. Ak ste popri tom neposilňovali, tak nešlo výlučne o nárast svalovej hmoty, aj keď samozrejme aj svaly vám mohli spevnieť, a to aj pri bežných činnostiach. No väčšina je asi tuk. Nevadí vám to, lebo predtým ste boli vyslovene chudá. Tuk sa ukladá jednak viditeľne, ale ukladá sa aj vnútri, pomedzi naše vnútorné orgány. Sme rôzni. Muži ak majú "pivné" brucho, väčšinou ho majú tvrdé.
Jedna vec nie je celkom v súlade. Stravujete sa zdravo, to píšete. Skoro žiadne sladkosti, málo mäasa. Z čoho teda ten nárast hmotnosti o 13 kg za krátky čas? To zriedka docielia chudí ľudia, aj keď sa o to snažia. Čiže niekde v stravovaní predsa len niečo nehrá. To je jedno, že nárast hmotnosti vám vyhovuje. Iba skúšam prísť na ten zádrhel.
Podľa mňa máte viacero možností. Hneď prvá pre váš kľud je požiadať lekárku, ktorá vám robila preventívku, o radu a o prehmatanie brucha.
Ostatné je potom vo vašich rukách. Posilňovanie na oblasť brušných svalov, a to nielen priamych, ale aj šikmých svalov. Keď ste cca 2 roky priberali, minimálne rok budete rysovať tvar.
A ešte ste nepísali, ako je to s vetrami. Toto si odsledujte. Prípadne si pár dní zapisujte úplne všetko, čo zjete aj vypijete, aj cukrové a sýtené nápoje, aj kombináciu jedál, čo s čím a s akým odstupom.