Odpovedal: Dagmar Daniele2
Re: Ako otvoriť oči manipulovanému človeku?
(číslo príspevku 238.914, zo dňa 11.03.2013. videné 375x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 238914:
Daniela, nechcem sa Vam miesat do diskusie s JA, len tolko: z mojich doterajsich osobnych skusenosti a pozorovania: Kazdy manipulator, jedno ktory typ to je, je clovek, ktory ma v sebe vela strachu, obav a pocitov menejcennosti ohladne seba sameho.
Musite mat toto na pamäti.
Vyrovnany clovek so silnou sebadoverou a silnym charakterom by nikdy nemal za potrebu manipulovat.
Deti si musite absolutne chranit, mate uplne normalne instinktivne reakcie. Z Vasej strany musite zaujat voci svokrovcom a ich spravaniu voci detom a Vam a tomu, co je pre nich normalne, ale pre vas abnormalne (aj pre mna ako objektivneho pozorovatela) JASNY a nekompromisny postoj a byt vzdy na strane Vasich deti. Manipulatori z mojho pozorovania vzdy potrebuju spojenca (aby boli silnejsi + aby mali podporu v tom, co robia a citili sa podporeni, tak huckaju, ohovaraju, intriguju atd), cize sa vzdy snazia tahat aspon jednu stranu k sebe. To je normalne, typicke spravanie pre nich. A zaroven obraz ich skutocnej slabosti. Vas manzel sam musi prist na to, ze jeho rodina nikdy nebola a nie je idealna, kazde dieta miluje svojich rodicov, ale je dost stary na to, aby prijal fakt, ze nic nie je biele alebo cierne, ze kazda minca ma dve strany. Mozno este nie je tak daleko, neviem aku ma povahu, ale 38 rokov je dost na to, aby si uvedomil, AKI su jeho rodicia. Pomenovat veci pravym menom neznamena, ze voci nim nema uctu alebo ze ich nema rad. Len je to tazke, vo väcsine rodin, malokto ma rad nastavenie zrkadla...Vsetci sa ucime, vsetci napredujeme, lenze to nejde bez neprijemnych a bolestivych zazitkov.
Povazujem Vas za inteligentnu zenu, skuste vystihnut pokojny moment, medzi 4 ocami s Vasim manzelom a podat mu VAS pohlad na vec bez toho, aby ste ovplyvnovali ten jeho. Mozno ani nevie, AKO to vnimate.