Odpovedal: JA
Re: Problém s očmi a epilepsiou
(číslo príspevku 236.773, zo dňa 17.11.2012. videné 298x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 236773:
Čo môže postihnúť zrak- zahmlené videnie, škvrny pred očami,žiarivé kruhy okolo svietiaceho objektu, strata periférneho videnia, dvojitý obraz, záblesky svetla a rôzne krivé čiary, biele škvrnky svetloplachosť, zlé centrálne videnie-najlepšie sa vidí po bokoch.
Spôsobuje ich: lokálna porucha jedného alebo obidvoch očí, slabosť svalov očí,neurologický problém v mozgu, reakcia na liek, úraz.
Zahmlenie, škvrnky,a svetelné kruhy môžu vyvolať aj niektoré lieky - antidepresíva, kortizol, neuroleptiká, orálna antikoncepcia, lieky na podporu činnosti srdca, a lieky pri parkinsonovej chorobe, tým že zvyšujú tlak v očiach. Môže sa jednať o glaukóm, makulárnu degeneráciu, migrénu, závisí aj od veku.
Príčiny týchto smptómov- lokálna porucha jedného alebo obidvoch očí,slabosť svalov kontolujúcich pohyb oka,neurologický problém v mozgu,reakcia na liek, úraz, choroba, ktorá nemá nič spoločné s očami a mozgom( napr. Hyperfunkcia ŠŽ. cukrovka). Svetloplachosť -môže sajednať aj o infekciu a zápal oka.
Písala som všeobecne, myslím Lukáš že by ste mali zmeniť prácu, CT a MR máte v poriadku, možno aj tie lieky na vás vplývajú. Skúste aj nejaké doplnky výživy na oči, napr. s výťažkom čučoriedok, tie sú proti únave pri práci s počítačom.