Autor otázky: Lukáš Scholtz
Problém s očmi a epilepsiou
(číslo príspevku 236.706, zo dňa 14.11.2012. videné 615x)
ODPOVEDAŤ
 

Text príspevku číslo 236706:
Dobrý deň. Už dlhý čas hľadám odpovede na otázky ohľadom svojho zdravotného stavu, no nedopátral som sa prakticky k ničomu. Dúfam, že Vy mi pomôžete. Mám 22 rokov a asi ako 12 ročný som začal trpieť migrénami. Bolo to vždy pri silnom strese, alebo pri veľkej fyzickej námahe. Migrény boli sprevádzané aurou, ktorá mi išla cez oči v podobe iskrenia, tŕpnutím ruky a tváre, nevedel som artikulovať a nakoniec prišla neznesiteľná bolesť hlavy. Tieto migrénozne stavy sa mi opakovali asi tak 10 krát do roka. Môj zdravotný stav sa ale začal zhoršovať posledné dva roky. Začal som brať tabletky na vysoký krvný tlak a mám veľké problémy hlavne s očami. V Apríli tohto roku som sa dostal do stavu, kedy som mal veľké bolesti hlavy a veľké problémy s očami, bol hospitalizovaný v nemocnici. Po dobu 10 dní ma vyšetrovali a nález znel asi takto. Prišli na to, že mám isté štádium epilepsie.
Nález: Natívne EEG: Základná aktivita nad zadnými kvadrantmi nepravidelná, horšie modulovaná frekvencia 9Hz, so stranovou asymetriou, vpravo vyššia amplitúda okolo 70uV, vľavo okolo 40uV, BR vyjadrená. Nad prednými kvadrantmi sa registruje beta aktivita, HV sa nemení. Počas HV zvýraznenie nepravidelnej pomalej theta-delta aktivity TPO vpravo s prechodom do difúznej theta aktivity so stranovou asymetriou- vpravo vyššia amplitúda, ostré vlny, komplex SW TPO vpravo s generalizáciou.
CT aj MR boli v poriadku.
Nasadili mi lieky, Depakine chrono 500, beriem dve tabletky denne, ale moje problémy sú každodenné. Pracujem za počítačom, ale nevydržím sa do neho dlho pozerať, často som duchom neprítomný, akoby úplne mimo, mám veľké problémy s očami, týka sa to hlave zorného poľa. Pozerám sa na ľudí a vidím akoby len polovicu tváre. Bol som u troch očných doktoroch a problém v zornom poly nenašli. Vidím pred očami všeliaké záblesky a strašne ma to deprimuje. Pri mojej práci potrebujem byť čulejší, neviem sa sústrediť a môžu za to hlavne tie oči, z toho ma potom bolí aj hlava a vyraďuje ma to z bežného života.
Prosím Vás ak by ste vedeli čo mi môže spôsobovať hlavne tie očné problémy, tak mi poraďte. Ďakujem Vám za Vašu skorú odpoveď.