Odpovedal: Ada
Re: Masturbácia
(číslo príspevku 23.577, zo dňa 13.11.2003. videné 6367x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 23577:
Vaz. pan doktor...

Na Vase vysvetlenie, preco nie je spravne masturbovat (u muzov) reagujem ako zena. Nemozem si pomoct, ale podla mojho nazoru existuje podtatne sirsi rozsah aspektov, ktore treba vziat do uvahy, aby celkove ponatie problemu malo objektivny charakter. Ponukam teda trocha iny pohlad, nakoniec pisete, ze nechapete prave zeny...Zeny, ktore sa k tejto teme pozitivne vyjadrili, ale aj mnohe ine, ktore neprispeli, masturbuju tiez. Nemaju teda nijaky dovod odsudit svojich partnerov. Je zname, ze niektore zeny nedosahuju orgazmus pri styku, ale pri masturbacii ano. Dokazu tak lahsie spoznat same seba a neskor mozno aj vyuzit tuto svoju skusenost pri normalnom styku so svojim partnerom. Takyto pohlad na onaniu sa javi skor v pozitivnom svetle. Ide sice o zensku onaniu, ale ked robim nieco ja, preco by to malo byt zle, ak to iste robi niekto iny ?! V pripade, ze by sme vzali do uvahy Vas argument - skratenie reflexu po ejakulaciu, vznikli by v tom pripade dva rozne nazory na tu istu vec. Vy uvadzate vsak viacero dovodov:

1. ODCUDZENIE: Podla mojho nazoru masturbacia nikdy a nikomu nemoze nahradit skutocny sexualny zazitok. Su davy ludi, ktori onanuju, ale zaroven vsetci vedu aj uplne normalny sexualny zivot po boku svojho partnera. Toho lubia a rovnako sa s nim aj radi miluju; existencia masturbacie na tuto skotocnost nema nijaky degradujuci ucinok, z logickeho dovodu - nie je lepsia.

2. SKRATENIE REFLEXU PO EJAKULACIU: Tu neviem zaujat jednoznacny postoj, nakoniec, Vy ste lekar :) Mozem len vychadzat z vlastnej skusenosti, t.j. - mala som troch partnerov, vsetci obcas masturbovali. Ani jeden netrpel nicim podobnym :) Myslim si, ze tento problem sa tyka povacsine mladych neskusenych muzov, co sa casom po nadobudnuti skusenosti a urcitych technik upravi. Ak by bolo skratenie reflexu po ejakulaciu pri onanii naozaj takto zavaznym argumentom, myslim, ze by pri stupajucom veku muzov toto skratenie nastavalo vo velmi masivnych poctoch :) Na problem kratkeho styku z uvedeneho dovodu vplyva viac faktorov.

3. PRAVIDELNA ONANIA NUTI POKRACOVAT: Tu sa mi natiska jedina otazka - No a co ?! Pokial neexistuje zdravotne riziko, a to nie je - ani Vy sam ste sa tejto oblasti nedotkli. Uputala ma aj Vasa otazka, ci vsetci ti, ktori nemaju moznost ineho sexualneho styku, maju onanovat. Kedze im nehrozi nijake zdravotne riziko, dokonca ani neexistuje partner, ktoremu by to mohlo prekazat alebo ktory by sa im tym, ako ste pisali, mohol pripadne odcudzit, Vas postoj je irelevantny.

4. PLYTVANIE SPERMIAMI: Za plytvanie spermiami by sme museli teda povazovat aj kazdy jeden pohlavny styk s prezervativom. Pretoze aj pri nom koncia spermie kruto a nemilosrdne na smetisku. Ale dobre, myslim, ze chapem, kam ste mierili. Podla Vas ma sexulita ciste dva vyznamy. Splodenie potomstva a uspokojenie tuzob medzi partnermi navzajom. Je to tak krasne, ale myslim, malo realne. Dalo by sa este vela popisat, preco.

V zasade ale k tomu, co ste napisali...Nie je dovod sa obavat, ze onaniou sa spermie poskodia. Neposkodia. Castou ejakulaciou sa znizi kvalita semena, nie je to vsak trvaly stav. Ak sa muz a zena rozhodnu splodit dieta a z dovodu znizenej kvality ejakulatu by sa im to hned nepodarilo, navstivia lekara a ten im urcite poradi, ako to napravit. Ak by priroda povazovala vsetko za stratu a plytvanie, nemala by zena vo vajecnikoch take kvantum vajicok, ktore sa mesiac co mesiac odplavuju a i tak sa nedostanu vsetky na radu. Zariadila by to inak. To len my ludia sa snazime vsetko brat privelmi vazne. To je zhruba, velmi zhruba, vsetko.

Nakoniec pridam uz len svoj skromny nazor a pohlad na muzsku onaniu...Nie vzdy je mozne uspokojit svojho partnera v plnej miere. Moze byt aktivnejsi, mozu na cas byt vzdialeni a kopec dalsich inych moznosti. Priroda v podobe hormonov si ale kufre na ten cas na rivieru nezabali :) Penis partnerovi sice neodpadne, ale v praci vo vedlajsej kancelarii pracuje velmi atraktivna kolegyna a v tej kratkej sukni vyzera tak pritazlivo. Navyse jej pohlad priam zvadza. Hm...Budem najstastnesou zenou na svete, ak moj muz vecer masturboval a tak v spojeni s myslienkou na mna tomuto vabeniu hravo odolal...Vdaka masturbacii naopak - mozem zostat jedinym objektom sexualnych hier svojho partnera. S jeho pravackou, ako konkurentkou, sa vyrovnam...:)