Odpovedal: EDUSAN - urológ
Re: Masturbácia
(číslo príspevku 23.551, zo dňa 12.11.2003. videné 16058x)
ODPOVEDAŤ / Predchádzajúci príspevok
 

Text príspevku číslo 23551:
Odpoveď - prečo je nesprávne masturbovať (u muža):
Vážení čitatelia a milý Martin
Keď do emailu napíše 10 ludí, že však všetci masturbujú a sú spokojní - neznamená to ešte, že to je skutočne tak.
Nie je to nová vec. Pozrime sa do histórie.
Masturbácia - alebo onanovanie. Prečo onanovanie?
Je to podľa jedného muža, ktorý sa volal Onan. Starí židia mali taký zákon, že keď zomrel ženatý brat, mladší brat si mal zobrať jeho ženu za manželku a splodiť mu syna. Ženatý starší Onanov brat zomrel. Onan splnil zákon a zobral si jeho manželku za svoju ale nechcel mu splodiť syna preto pri milovaní striekal semeno vedľa zámerne, aby nesplodil potomka svojmu bratovi. Boh ho potrestal a zomrel aj on. Ukájal sa bez toho aby naplnil Boží plán. Milujte sa a množte sa - je Boží plán, nie miluj sa a onanuj.
Pozrime sa na tento problém od základu. Sex je dôležitý veď bez neho by ľudstvo vymrelo. Teda je určený na plodenie detí a samozrejme aj na potešenie. Ale nielen na potešenie seba samého.
Prečo je teda onanovanie nesprávne? Vedie ľudí k odcudzeniu, už nepotrebujete druhého. Obslúžite sa sám. Vôbec to nie je také časté, ako vy píšete - aby ste obhájili svoje počínanie. Navyše pri sexe vyvrcholenie muža je obvykle skôr ako dôjde k orgazmu ženy. Masturbácia práve ešte skráti reflex po ejakuláciu. Takže styk je kratší a nedôjde k uspokojeniu manželky, tá potom taký sex odmieta, keď sa uspokojí len manžel.
Tých mužov čo o tom píšu by som ešte chápal, ale nechápem tie ženy. Vám nevadí, že nie ste oblasťou sexuálnych túžieb svojho manžela?
Muž nie je zviera že ked to príde musí to mať. Nevyhovárajte sa na tenzie. Tie môžete mať aj tak a aj mnohé iné v súčasnom komplikovanom svete. Čo sa stane keď nemáte manželku alebo z rôznych iných príčin nemôžete mať normálny styk? Aj keď nebudete mať sex aj niekoľko rokov, nič sa nestane - ani vám neodpadne penis. Naopak ak budete pravidelne onanovať bude vás to nútiť pokračovať. Je to, ako ked poviem hrubé prirovnanie - kravské vemeno. Keď prestanete so sexom (jedno z akého dôvodu) chvíľu to tlačí a potom to prestane. Ale ak budete stále dojiť - musíte pokračovať. Veľa ľudí z rôznych dôvodov a v rôznom veku už nemôžu mať styk. (je to ďaleko viac ako si myslíte) Všetci majú onanovať?
Slovensko vymiera - viac ľudí umrie ako sa narodí, a ešte aj z tých počatých sa množstvo zavraždí (interrupciami) a tí čo by mohli mať zdravé dieťa - veď je to najväčší poklad - onanujú. Nie je to hriech vyplytvať drahocenné spermie?
Viete koľko mužov máme na vyšetrení čo ich nemajú? A čo by za to dali keby mohli splodiť vlastné dieťa?
Srdečne vás všetkých pozdravujem.
Juraj Fillo